MOE tager et afgørende skridt i sin internationale udvikling og går sammen med en af de helt store spillere på det europæiske marked. Samlet har de 2 virksomheder 6.000 medarbejdere,og MOE rykker dermed op i ligaen med de helt store ingeniørrådgivere.

Med sine 900 medarbejdere er MOE en af Danmarks største rådgivende ingeniørvirksomheder, og nu bliver MOE bliver en del af europæiske Artelia Group. De 2 virksomheder har gennem 2019 arbejdet med en aftale om at gå sammen.

Det har været vigtigt for MOE, at finde den helt rigtige partner, der med et internationalt udgangspunkt kan understøtte strategien om fortsat vækst og udvikling både i Danmark og i hele Norden, og hvor værdier og ejerskabsmodel passer sammen, skriver MOE i en pressemeddelelse.

Ejerne af MOE bliver fremadrettet ejere i Artelia, der ligesom MOE er en 100 procent medarbejderejet virksomhed. MOE fortsætter i sin nuværende organisering med samme direktion, ledelse og medarbejdere. Navnet MOE videreføres.

- Vi ser utrolig meget frem til dette nye kapitel i vores historie. Sammen med MOE bliver vi blandt de største ingeniørfirmaer i Europa, og vi vil kunne tilbyde vores forstærkede kompetencer på et globalt marked i mere end 30 lande, udtaler Benoît Clocheret, administrerende direktør i Artelia, i pressemeddelelsen.

- På vegne af Artelia byder jeg MOE og de mange dygtige medarbejdere velkommen i en stor europæisk ingeniørfamilie. Vi er people business, og medarbejderne er vores vigtigste ressource. MOE og Artelia har mange fælles værdier som høj faglighed, uafhængighed, åbne organisationskulturer og nærhed til kunderne. Sammen med MOE vil vi fortsætte udviklingen af virksomhederne og skabe spændende muligheder for medarbejderne og flere kompetencer til glæde for kunderne, udtaler han videre.

De 2 firmaer har ifølge pressemeddelelsen sammen lagt en strategi med fokus på Nordeuropa. Med Artelia i ryggen opnår MOE flere muskler til at fortsætte udviklingen af forretningen mod nye markeder.

MOE kan sælge sine kompetencer på et nyt stort internationalt marked, og Artelia kommer ind med nye kompetencer på det danske marked. MOEs ekspertiser inden for bæredygtig by-, bolig- og energiudvikling kan komme i spil internationalt, lyder det.

TRÆ - etagebyggeri - udfordringer, løsninger og god økonomi. Konferencen afholdes d. 16. april 2020.

- At blive del af Artelia Group er et strategisk vigtigt skridt for MOE. Med Artelia får vi mulighed for at positionere os langt stærkere både lokalt og internationalt. Vi bliver en del af en stor europæisk rådgiverfamilie med verdensklasse kompetencer inden for vand og miljø, og sammen vil vi stå stærkt til at løse de mange opgaver, den nødvendige omstilling til en bæredygtig samfundsudvikling forudsætter, udtaler Christian Listov-Saabye, administrerende direktør i MOE.

- For medarbejderne bliver det en fantastisk mulighed for at arbejde på flere store og fagligt udfordrende projekter, og også karrieremæssigt få nye muligheder for at bringe vores spidskompetencer ud i hele verden. Jeg ser frem til at udfolde mulighederne for MOE og fortsætte vores vækst med nyt internationalt udviklingsperspektiv, siger han i pressemeddelelsen.

Ud over hovedkontoret i København og landsdækkende regionskontorer i Danmark, har MOE 2 datterselskaber beliggende i Norge og i Filippinerne. Strategien er, at udvide koncernens tilstedeværelse, ikke kun i Danmark med en markedsledende position, men også i de andre nordiske lande.

For MOEs datterselskab i Norge betyder det nye set up lovende nye muligheder takket være Artelias internationale erfaring inden for transport, maritim teknik, vandkraft og vedvarende energi.

MOEs 90 ansatte på Filippinerne får nye muligheder for at fortsætte væksten i Sydøstasien, hvor MOEs datterselskab PTS opererer, og hvor Artelia har 600 medarbejdere i Vietnam, Thailand, Cambodja, Singapore, Indonesien og Myanmar.

Om Artelia
Artelia er en international tværfaglig ingeniørkoncern med speciale inden for byggeri, infrastruktur, vand, industri og miljø med 4900 ansatte og en årlig omsætning på mere end 4 milliarder kr. Internationalt har koncernen kontorer i mere end 30 lande i Europa, Afrika, Mellemøsten, Asien og Amerika. Artelia er ejet af ledere og ansatte.

Om MOE
MOE er en af Danmarks største rådgivende ingeniørvirksomheder med mere end 900 medarbejdere fordelt på landsdækkende kontorer og datterselskaber i henholdsvis Norge og i Filippinerne. Virksomheden har en årlig omsætning på mere en 600 millioner kr. MOE rådgiver inden for områderne Byggeri, Energi & Industri og Infrastruktur. De ledende medarbejdere er ejere af MOE og bliver medejere i Artelia. MOE har benyttet Nordic M&A som eksklusive finansielle rådgivere i processen.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Fremtidens betonbyggeri

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter