ABC Pavilloner forbereder området omkring Femern i Rødbyhavn, hvor virksomheden blandt andet har investeret et 2-cifret millionbeløb i et businesscenter med 12 erhvervslokaler.

Den 18 kilometer lange tunnelforbindelse mellem Danmark og Tyskland er netop kommet et skridt nærmere en realisering med afslutningen af byggemodningen i området omkring Rødbyhavn. De omfattende klargøringsopgaver har blandt andet inkluderet etablering af vandforsyning, el, kloakering samt nye adgangsveje og cykelstier.

- Byggemodningen af området har været en stor succes, og vi ser frem til at påbegynde byggeriet af arbejdshavnen om nogle måneder. De to store internationale tunnelkonsortier rykker således snart ind, og i den forbindelse forventer vi en stigende aktivitet i området ved Rødbyhavn med mange opgaver, som med fordel kan varetages af virksomheder i nærheden af byggepladsen, siger Jens Ole Kaslund, teknisk direktør i Femern A/S.

Med tunnelen følger således en masse arbejde, og en af de virksomheder, som ser frem til mere aktivitet i området, er midtjyske ABC Pavilloner, der for nogle år siden investerede et 2-cifret millionbeløb i et centralt placeret erhvervscenter med 12 erhvervsmål. Her tror og håber man på, at investeringen nu snart vil give afkast, mens projektet også kan resultere i flere byggeopgaver.

- Femern har efterhånden været længe undervejs, men nu ser det ud til, at de første entreprenører fra maj-juni går i gang med byggeriet af arbejdshavnen til tunnelfabrikken. Og her ser vi store muligheder i dels at deltage i udbud, når det gælder opførelsen af boligerne til de mange byggeledere og håndværkere, og dels at få lejet flere af vores erhvervslokaler ud, så de snart kan give afkast, forklarer direktør hos ABC Pavilloner, Kjeld S. Facius.

Lynetteholm, Nordhavn og Refshaleøen - 200 milliarders byggeri. Konferencen afholdes d. 16. juni 2020.

- Vi foretog investeringen helt tilbage i 2014 og er derfor glade for, at der nu for alvor sker noget. Fermern-forbindelsen er et stort projekt med enormt potentiale, hvilket også var grunden til, at vi i sin tid investerede i et businesscenter, og med afslutningen af byggemodningen er vi derfor særdeles optimistiske og ser frem til stigende aktivitet i løbet af de kommende otte til ti år, hvor forbindelsen bliver anlagt, siger han.

Sidste år deltog ABC Pavilloner i det første udbud omkring opførelsen af 20 prøveboliger, der skulle fungere som arbejdsboliger i forbindelse med Femern-projektet. Her vandt virksomheden udbuddet på at have den bedste pris, som samtidig levede op til Femerns krav om kvalitet.

- Og skulle vi være så heldige at vinde de næste midlertidige boliger, der kommer i udbud til projektet, så har vi også kapaciteten og produktionsfaciliteterne til at håndtere det. Vi har nemlig i alt 3 produktionsenheder med stor produktionskapacitet, forklarer Kjeld S. Facius fortsat.

I ABC Pavilloners businesscenter vil det være muligt at leje erhvervslokaler fra 15 kvm og helt op til 1.000 kvm. Der vil også blive opført et kontorhotel med bemandet reception og mulighed for telefonomstilling samt fælles printer. Ifølge ABC Pavilloner er centeret med til at give virksomheder nye erhvervsmuligheder i området.

- Med erhvervscenteret ønsker vi at give fremsynede virksomheder mulighed for at have fingeren på pulsen og være tæt på aktiviteten omkring Femern. Derfor forsøger vi også at give de bedste betingelser for at drive virksomhed i området med en stabil base, hvor man både kan leje sig ind i kortere og længere perioder, slutter Kjeld S. Facius.

Udover erhvervscenteret har modulvirksomheden desuden indgået en 10-årig aftale med energiselskabet OK, som lejer et stykke af virksomhedens grund til en tankstation.

Femern-forbindelsen vil efter planen stå klar i 2028.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den nye Planlov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS