Mens 46 procent af ejendomsmæglerkæden Nyboligs indehavere i en ny undersøgelse forventer samme aktivitet på boligmarkedet denne vinter som sidste år, forudser 38 procent, at tempoet vil falde. Kun 14 procent forventer højere aktivitet denne vinter i forhold til vinteren 2017/2018. 3 procent har ikke givet deres bud.

Forventningerne til den kommende vinters boligmarked er moderate. Nyboligs mæglere forudser en stille og rolig vinter, hvor der kan være flere fordele ved at sætte sin bolig til salg.

-Traditionelt kører boligmarkedet i lavere kadence om vinteren, hvor vi typisk ser, at det vågner op til dåd igen omkring påske. Men de sidste par år har der faktisk været fin omsætning også i de kolde måneder, hvor overgangen har været mindre markant, og vi har set liggetiderne falde støt, siger Nyboligs kommunikationschef, Thomas Hovgaard.

Han læser undersøgelsen som et udtryk for, at boligmarkedet generelt har fundet et sundt leje.

NB! Næstved: De store projekter. Konferencen afholdes d. 14. maj 2019.

- Der er ingen grund til at frygte, at boligmarkedet er ved at løbe løbsk. Forventningerne og analysen fra de personer, som er tættest på boligmarkedet, er moderate og tyder ikke på de store udsving, og selvfølgelig er der også forskellige fra region til region, hvor der især i København forventes lidt mere ro på, siger Thomas Hovgaard.

Han ser derfor ikke nogen fordel i at vente på foråret, hvis man overvejer at sælge sin bolig.

-Tværtimod er vinteren et godt tidspunkt, fordi der er færre boliger at vælge imellem, samtidig med at folk på grund af færre lyse timer faktisk har mere tid til at gå på boligjagt, siger Thomas Hovgaard.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Fremtidens betonbyggeri

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS