Efter en voldgiftssag i forbindelse med ombygning af badehotel for 30 millioner kr. har selskab ejet af Tiger-stifteren Lennart Lajboschitz måttet punge ud med millionbeløb.

I juni 2018 åbnede Lennart og Sus Lajboschitz Hotel Hornbækhus efter en gennemgribende renovering for 30 millioner kr. med selskabet Hornbækhotellerne som bygherre. Ifølge SN.dk var renoveringen dog præget af blandt andet tidspres og byggetekniske problemer.

Ifølge ny kendelse fra Voldgiftsnævnet for Byggeri og Anlæg, som Frederiksborg Amts Avis er i besiddelse af, har renoveringen haft et efterspil i form af en strid om flere millionbeløb.

Entreprenørfirmaet Clausen & Elkjær blev af et elinstallatørfirma afkrævet betaling af over 1,2 millioner kr., ligesom Clausen og Elkjær havde et krav mod Hornbækhotellerne på lidt over 5,4 millioner kr. Til gengæld blev entreprenøren så mødt af et krav på knap 6,5 millioner kr. fra hotelselskabet.

Udvikling af ferieboliger og ferieparker - nye regler, investeringer og byggeri. Konferencen afholdes den 21. september 2021.

Sagen endte med, at Hornbækhotellerne skulle betale over 3,2 millioner kr. til entreprenøren plus 550.000 kr. i sagsomkostninger plus procesrenter. Samtidig skulle Clausen og Elkjær i et andet forhold betale lidt under 1,8 millioner kr. til hotelselskabet. Dermed ender sagen med en samlet betaling på omkring 2 millioner kr. til entreprenøren fra Hornbækhotellerne.

- Vi er godt tilfredse med kendelsen, siger daglig leder af entreprenørfirmaet Clausen & Elkjær Entreprise, Steffen Clausen, ifølge SN.dk.

Avisen har ikke kunnet få en kommentar fra Hornbækhushotellernes advokat inden avisens deadline.

Hornbækhus ligger på en 4.420 kvm stor grund og er et 2.350 kvm stort træhus bygget i 1904. Det er designfirmaet EEN, der har stået for indretningen af badehotellet, og alle hotellets 36 værelser er forskellige.

Sus og Lennart Lajboschitz købte ifølge Tingbogen hotellet for 16 millioner kr. i oktober 2015. Sælger var den nu afdøde fynske ejendomsmatador Gunner Ruben, som 2003 købte ejendommen for 17,5 millioner kr.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Stormflodssikring af by- og landområder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i København frem til 2030

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ny udbudslov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse