En lejestrid mellem Goldschmidt Ejendomme og arkitekt Mads Buhl optrappes nu yderligere. Mikael Goldshcmidt tager til genmæle mod lejeren en sag, der omfatter en falsk Facebook-profil, og hvor der rettes beskyldninger om racisme, mordtrusler og afpresning.

Gennem 23 år har arkitekt Mads Buhl boet til leje i en lejlighed i Trekronergården, som ejes af Goldschmidt-koncernen, og han er endt i en bitter strid med udlejeren.

I forbindelse med en tiltrængt udskiftning af nedslidte vandrør i ejendommen, mener Goldschmidt-koncernen, at Mads Buhl uberettiget har nægtet håndværkere adgang til sin lejlighed ved blandt andet at kræve 200.000 kr. i kompensation. Mads Buhl mener omvendt, at Goldschmidt har forsøgt at tørste ham ud ved at lukke for hans vandforsyning i 7 uger.

Den 18. december 2017 bragte Berlingske en artikel, hvor Mads Buhl kom med en lang række beskyldninger. Nu tager Mikael Goldschmidt til genmæle og giver sin version af sagen i en kommentar på Goldschmidt-koncernens hjemmeside.

Goldschmidt købte Trekronergaarden over for Kastellet i København for 245 millioner kr. i februar 2014 af Codan.

- Codan havde på dette tidspunkt i adskillige år haft mange konflikter med Mads Buhl, og dette havde medført, at de havde ophævet hans lejemål på grund af vanrøgt, og denne sag verserede, da jeg overtog ejendommen, skriver Mikael Goldschmidt.

- Jeg syntes, at det var trist at starte vores ejertid med en retssag imod en lejer om ophævelse af hans lejemål, og jeg meddelte derfor Mads Buhl, at vi ville foranledige at sagen blev trukket tilbage, skriver han videre, men slår fast, at det er en beslutning, som han har fortrudt.

Ifølge Mikael Goldschmidt havde Trekronergården ved hans overtagelse et meget stort vedligeholdelsesmæssigt efterslæb, og derfor endte det med et vedligeholdelses- og forbedringsprojekt, der i alt løb op i 60 mllioner kr. Som en del af projektet skulle alle vand -og varmeinstallationer udskiftes. Alle beboere i ejendommen - herunder også Mikael Buhl - tilsluttede sig ifølge Mikael Goldschmidt projektets igangsættelse.

NB! Lejeloven - nyheder. Kurset afholdes d. 11. september 2018.

- Da arbejdet opstartes, og vi skal i gang med Mads Buhl lejemål, meddeler Mads Buhl, at håndværkerne ikke kan få adgang til hans lejemål, medmindre han modtager 200.000 kr. Vi ønsker ikke at udsættes for denne form for afpresning og afviser at betale, skriver Mikael Goldschmidt.

Striden eskalerer herefter, og ifølge Mikael Goldschmidt modtager han sågar beretninger om mordtrusler. Ligeledes indleder Mads Buhl ifølge Mikael Goldschmidt Facebook-korrespondance med en Facebook-profil, der angiver sig som en 18-årig kvinde. Mads Buhl er ifølge Mikael Goldschmidt af den overbevisning, at netop Mikael Goldschmidt står bag profilen. I beskeder til den pågældende profil skriver Mads Buhl rettet til Mikael Goldschmidt: "du er et er et uintelligent, kriminelt og kujonagtigt svin, som til dato har stjålet sig gennem hele tilværelsen uden selv at have skabt noget som helst, har forbrudt sig i forhold til en række af landets paragraffer indenfor straffeloven".

- Om mit jødiske efternavn, Goldschmidt, tilføjer Mads Buhl, at ”jøderne ifm flugten til Sverige i oktober 1943 burde have været druknet – in the end of the day ville dette have beriget verden”, skriver Mikael Goldschmidt.

Striden mellem de 2 parter har været ved domstolene. Goldschmidt-koncernen vandt sagen i Københavns Byret, men tabte den efterfølgende i Østre Landsret. Det skyldes ifølge Mikael Goldschmidt, at der under retssagen blev afgivet en række usande og falske forklaringer. Derfor skal sagen nu prøves ved Højesteret.

- Vi er bekendt med, at Mads Buhl i en lang årrække har udlejet 4 værelser i sin lejlighed á 5.000 kr. per måned, ligesom hans resterende del af lejligheden udlejes på dagsbasis til knap 4.000 kr. per dag. Beløbene skal angiveligt helst betales kontant. En måned med fuld udlejning ville kunne indbringe 140.000,- kr. Vi er vidende om, at der har foregået en form for udlejning, som vi under ingen omstændigheder ønsker sker i vores ejendomme, og vi har derfor forlangt, at dette blev bragt til ophør. Vi er ydermere bekendt med et skræmmende stort antal sager anlagt af de, som har lejet sig ind hos Mads Buhl, hvoraf mange ikke har kunne få refunderet deres depositum ved fraflytning, ligesom der er tale om en lang række andre stærkt kritisable forhold. De af Mads Buhls lejere, som har haft overskud til at trække Mads Buhl i Fogedretten, har oplevet, at han hver gang oplyser, at han ikke har nogen indtægt som arkitekt og ej heller ejer noget. Der har de seneste ti år været 117 sager i fogedretten imod Mads Buhl. Mads Buhl undlader i den forbindelse tilsyneladende at oplyse om sit ejerskab af sin yacht i Monaco og Villefranche-sur-Mer til trods for, at han annoncerer dette ejerskab andre steder på internettet, skriver Mikael Goldschmidt.

-Jeg har regnet mig frem til, at vi – i mine 40 år som investor i fast ejendom – har haft kontakt til over 30.000 lejere, og jeg har heldigvis aldrig oplevet noget som dette, vi gennemlever med Mads Buhl. Jeg føler dog også, at det er på tide vi tager aktivt til genmæle. Vi driver en seriøs virksomhed, der er stor respekt omkring, og vi betragter vore lejere som kunder og vil gerne behandle disse som sådan. Det kommer vores mange, rædselsfulde oplevelser med Mads Buhl ikke til at ændre på. Til gengæld tror jeg, at enhver kan forstå, at vi ikke ønsker, at en person som Mads Buhl forbliver i vores ejendom. Derfor kommer denne konflikt til at fortsætte, indtil vi har opnået det ønskede resultat, idet min grundholdning er, at hvis ikke de, som har styrken, viljen, evnen og ressourcerne til at stoppe dette vanvid gør det, så er der jo helt frit spil, og det kan jeg ikke leve med, skriver han afslutningsvis.

Hele hans kommentar til sagen kan læses her.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ny udbudslov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Fremtidens betonbyggeri

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.