I alt 112 lejligheder i 2 karrébebyggelser med et samlet etageareal på 11.700 kvm indgår som del af omdannelsen af et tidligere industriområde, der har lokal udvikler, direktør i byggeselskab og en nedriver blandt grundejerne.

Byrådet i Silkeborg besluttede den 23. september at sende et kommuneplantillæg i høring med henblik på at kunne realisere et lokalplanforslag, der skal give mulighed for at området ved Herningvej i Lysbro kan udvikles fra at være en blanding af erhverv i til et boligområde med etageboliger med tilhørende faciliteter som parkering og fælles friarealer.

- Der er tale om, at man vil etablere 112 etageboliger, hvor man bygger i 2 til 4 etager. Man bygger det således, at man trapper ned mod de eksisterende bebyggelser, der er derude, sagde næstformand i Plan- og Vejudvalget, Kuno F. Danielsen (O), på byrådsmødet.

NB! Jylland: Ny ejendomsvurderingslov og ejendomsbeskatning fra januar 2020. Kurset afholdes d. 15. januar 2019.

Den nye bebyggelse er således med til at understrege, at Lysbro er under forvandling fra tidligere at rumme industri- og erhvervsbebyggelser til fremover at være et attraktivt boligområde, som ligger tæt på både by og natur. Bebyggelsen kan være med til at få ryddet op i et område, der i dag er forurenet og som fremstår rodet og tilfældigt.

Lokalplanen omfatter et areal på 13.770 kvm og ligger i den sydvestlige del af Lysbro ud mod Herningvej. Området afgrænses mod vest af rækkehusområdet Lysbroengen og mod nord af det kommende etageboligområde Lysbrohøjen. Mod øst afgrænses området af Kjellerupstien, den tidligere jernbane og mod syd af Herningvej.

Birch Ejendomme, Kingo Karlsen og Søren Gørup Christiansen, afdelingsdirektør i Olav de Linde, er blandt grundejerne i området.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Ny udbudslov KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.