I sensommeren 2017 sendte Horsens Kommune Dana Feed-grunden på Nordhavnen i Horsens i udbud. Casa vandt udbuddet med et 15.000 kvm stort projekt. Nu er der skabt politisk usikkerhed om byggeplanerne.

Da Casa vandt retten til at bygge Pakhusene på Dana Feed-grunden på Nordhavnen i Horsens, sagde kommunen god for et byggeri på 15.000 kvm. Dertil kome en option om, at det kunne udvides med 2.000 kvm. Nu er der ifølge Horsens Folkeblad skabt usikkerhed om projektet, og det ærgrer direktør for Casa, Michael Mortensen.

- Det er ærligt talt useriøst, når man som Esben Hedeager på byrådsmødet, alt for sent i processen, for eksempel begynder at snakke om, at man måske skulle overveje små byhuse i området. I rammelokalplanen står der, at der må bygges 4-8 etager. At så et af husene ender med at være på 8 etager, burde ikke kunne komme bag på nogen, siger Michael Mortensen til avisen.

NB! Jylland: Højhusbyggeri - krav og løsninger. Kurset afholdes d. 21. november 2018.

- Politikerne burde i stedet have taget diskussionen tidligere, for eksempel på et udvalgsmøde, hvor man jo også kunne have inviteret investoren for at få en forklaring. Det gør man i andre byer. At gøre det, som det bliver gjort her, er respektløst over for investoren og spild af folks tid, siger han videre.

Projektet på den 9.000 kvm store grund omfatter 48 private lejeboliger, 2.000 kvm erhverv og et parkeringshus med plads til omkring 200 biler.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.