Michael Kruse fra C. F. Møller taler om 32.000 kvm bolig og erhverv på Søtorvet på konferencen "Silkeborg investerer 14 milliarder i byudvikling", som afholdes i Silkeborg den 14. juni 2017.

Søtorvet er navnet på en ny blandet bydel, en ny bypark og et helt nyt byrum, bundet sammen af en ny offentlig rekreativ promenade langs Remstrup Å. Projektet indeholder faciliteter til en ny Kvickly, cafeer og øvrige butikslejemål, samt 280 boliger fordelt på 8 punkthuse i 5-8 etager.

Søtorvet kommer til at rumme sammenlagt 32.000 kvm bebyggelse. Projektet udvikles af AP Pension. C.F.Møller er arkitekten bag projektet, som forventes at have byggestart i september 2017 og at være realiseret i 3 etaper forventeligt i 2019. I sidste etape indgår udvikling af en grund, som ejes af Cirkle K, og som AP Pension derfor skal købe.

NB! Silkeborg investerer 14 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 14. juni 2017.

Silkeborg Kommune er én af de kommuner med den største investeringslyst i Danmark, og ligger som nummer 6 i en opgørelse over danske kommuner med størst bygge- og anlægsaktivitet ifølge Byggefakta.

I perioden 2015-18 bygges der i gennemsnit for 10.910 kr. per indbygger i Danmark. I Silkeborg bygger kommunen for næsten for det dobbelte – helt præcist 19.156 kr. per indbygger.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Ungdomsboliger på et modent marked