Cityringen bliver forsinket i 2 måneder og åbner derfor først i september 2019. Entreprenøren Copenhagen Metro Team (CMT) kan være på vej med erstatningskrav på op mod 2 milliarder kr.

Som Metroselskabet meldte ud i april 2019, lykkedes det ikke for entreprenøren at nå en vigtig milepæl på projektet, der skulle være opnået i slutningen af marts. Det betyder blandt andet, at der udestår en større mængde tests, som er afgørende for sikkerhedsgodkendelsen af systemet.

Efter analyser af muligheden for at færdiggøre de udestående arbejder på Cityringen og fastholde åbningstidspunktet i den oprindelige tidsplan står det nu klart, at åbningen må rykkes 2 måneder til slutningen af september.

Ifølge Børsen udgør de økonomiske konsekvenser af forsinkelsen netto 165 millioner kr., som finansieres af Metroselskabet. Selskabet ønsker dog ikke at betale den regning, fortæller Metroselskabets administrerende direktør Henrik Plougmann til Børsen.

Samtidig ligger flere andre erstatningsspørgsmål og venter på at blive taget op.

NB! Vestegnen: De store projekter. Konferencen afholdes d. 4. juni 2019.

- Der er tidligere aftalt et loft for, hvor meget CMT kan få udbetalt, hvis de får medhold i alle deres påstande. Dette beløb er 2 milliarder kr. Så hvis CMT vinder alt, hvad de har påstået, og vi taber alt, så kan de få udbetalt de 2 milliarder kr., siger Henrik Plougmann til Børsen.

Cityringen forventes at komme til at koste i alt 25,3 milliarder kr. i 2019-priser, men kan altså blive dyrere.

Metroselskabet har sammen med entreprenørerne CMT og Hitachi Rail STS udarbejdet en ny tidsplan. En præcis åbningsdato for Cityringen vil blive meldt ud i juni. Samtidig med færdiggørelsen af Cityringens 17 nye metrostationer fortsætter arbejdet også med at indrette byrum og stationspladser. Helt frem til åbningen vil der derfor være aktiviteter både over og under jorden.

De 17 nye metrostationer vil forbinde brokvartererne med Frederiksberg og Indre By, og samtidig bliver Cityringen også udbygget med forbindelser til både Nordhavn og Sydhavn. Når Cityringen er åbnet, forventes antallet af rejser i metroen at blive fordoblet med cirka 122 millioner passagerer i 2020.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ungdomsboliger på et modent marked

Fremtidens betonbyggeri

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter