Danske virksomheder bruger årligt op mod 20 milliarder kr. på konflikthåndtering i form af rets- og voldgiftsager. Beløbet svarer til, at virksomhederne gennemsnitligt bruger 8,2 procent af deres resultat efter skat på konflikter.

I samarbejde med Dansk Industri og Dansk Byggeri iværksætter Mediationsinstituttet et projekt, som skal udbrede kendskabet til mediation som en effektiv, tids- og omkostningsbesparende måde at løse konflikter på. Det skriver Mediationsinstituttet i en pressemeddelelse.

I alt 40 erhvervs- eller byggevirksomheder tilbydes adgang til at afprøve mediation og får gratis stillet en neutral og upartisk mediator til rådighed. Projektet har til formål at vise virksomheder og byggebranchen i Danmark værdien af at bruge mediation til løsning af erhvervstvister.

Selvom mediation som konfliktløsningsmetode er udbredt i erhvervslivet uden for de danske grænser, har metoden endnu ikke rigtig vundet indpas i Danmark på trods af forligsrater på op mod 80 procent i erhvervslivets tvister, skriver Mediationsinstituttet.

NB! Konfliktløsning ved byggeprojekter. Kurset afholdes d. 23. januar 2020.

- Rets- og voldgiftssager tager ofte flere år, koster dyrt på bundlinjen, slider på samarbejdsrelationerne og er generelt udmattende for alle involverede, udtaler Thomas Samsø Bloch, administrerende direktør for Mediationsinstituttet.

- Ofte ender sagerne ovenikøbet med, at parterne alligevel indgår forlig når hovedforhandlingen nærmer sig. Havde man nu fundet en løsning tidligere, kunne mange penge, ressourcer og ærgrelser være sparet. Og samarbejdsrelationerne kunne måske også have undgået at lide et knæk, siger han.

Projektet består i 20 gennemførte mediationer i tvister udvalgt i samarbejde med Dansk Byggeri og Dansk Industri og har til formål at få byggeriets- og erhvervslivets parter til også få øjnene op for værdien af mediation som konfliktløsningsmetode.

Projektet skal dels skabe yderligere grundlag for forandring og forankring i byggebranchen og erhvervslivet, dels være med til at finde flere ”solstrålehistorier” som skal bruges i arbejdet med at øge kendskabet til mediation i Danmark.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Hvordan vi får mere liv i bykernerne