Matas, der har 270 butikker i Danmark, har derfor bedt sine udlejere om at få udsat huslejen for alle kædens butikker i de næste 3 måneder, mens Jysk vil have nedslag i huslejen på sine 107 butikker.

Ifølge Børsen ønsker Matas at få udsat huslejebetalingen for sine 270 butikker. Matas vil dog ikke tvinge krav ned over udlejerne, men forhandle, skriver avisen.

- Vi er sådan set alle under pres, og vi skal jo finde ud af, hvordan vi i fællesskab kan holde hjulene kørende. Vores oplevelse er, at langt de fleste udlejere godt kan forstå det, siger Klaus Fridorf, der er kommunikationschef i Matas, til Børsen.

Jysk har 107 danske butikker og ønsker et nedslag i huslejen, indtil coronakrisen er overstået skriver Børsen. Frank Buch Andersen fra Rent Estate, som udlejer erhvervsejendomme, er dog ikke imponeret over de store kæder, der nu vil have nedslag i huslejen.

Erhvervslejeloven - ny udvikling. Kurset afholdes d. 22. september 2020.

- Den dag, krisen er overstået, og blomsterhandlerens lokale henne ved siden af Jysks er ledigt, fordi de gik konkurs, er det jo ikke sådan, at Jysk gerne vil betale noget mere i husleje, fordi det nu er synd for udlejer, siger Børsen.

Også Lagkagehuset og Bestseller har meldt ud, at butikslejen er blandt de knapper, man vil skrue på, for at komme helskindet igennem coronakrisen.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Ny udbudslov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i Jylland

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den nye Planlov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS