Vandkunsten, Marianne Levinsen Landskab, Dansk Energi Management & Esbensen og Norconsult-Wessberg har vundet By & Havns projektkonkurrence om en ny masterplan for Amager Fælled Kvarter.

I alt 5 teams var prækvalificeret til konkurrencen om at udarbejde en masterplan for Amager Fælled Kvarter, der er det sidste bykvarter i Ørestad.

Konkurrenceprogrammet forudsatte, at masterplanen skal rumme 260.000 kvm byggeri, primært boliger. I konkurrenceprogrammet efterlyser By & Havn en visionær grøn og blå profil, der forankrer byudviklingen i stedets natur syd for Grønjordssøen.

NB! Nordhavnen - de næste faser 2017-2030. Konferencen afholdes d. 24. marts 2017.

I dag, den 13. oktober 2016, blev vinderen offentliggjort, og der blev ønsket tillykke til et team under ledelse af arkitektfirmaet Vandkunsten og med deltagelse af Marianne Levinsen Landskab, Dansk Energi Management & Esbensen og Norconsult-Wessberg.

- Amager Fælled Kvarter er sidste hjørnesten i byudviklingen af Ørestad og med dette ambitiøse vinderforslag kommer vi til at se et moderne, bæredygtigt bykvarter, der forholder sig ydmygt til Ørestads grønne kontekst og tænker fælleden helt ind i bystrukturen. Planerne for Amager Fælled Kvarter binder Ørestad sammen til den helhed, bydelen fra start er tænkt som, med fire kvarterer i forlængelse af hinanden med hver deres egenart og alle med en unik nærhed til metro, natur og København city, siger Jens Kramer Mikkelsen, administrerende direktør i By & Havn.

I de kommende måneder skal masterplanforslaget kvalificeres i et samarbejde mellem konkurrencevinderne, By & Havn og Københavns Kommune.

NB! Frederiksberg investerer 18 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 17. januar 2017.

- Det er med stor glæde, at vi har modtaget meddelelsen om, at vores forslag til udvikling af Amager Fælled Kvarter har vundet konkurrencen. Vi har haft fokus på at bevare mest mulig af naturområdet, og vi har lagt mange kræfter i en tværfaglig besvarelse med målsætning om at udvikle en bydel, hvor bygning og natur smelter sammen på en ny og radikalt anderledes måde. Vi kalder det naturbaserede løsninger, siger Jan Albrechtsen, arkitekt maa og partner i Vandkunsten på vegne af det vindende team.

Det er By & Havns målsætning at bæredygtighedscertificere byområdet efter DGNB-standarden, og dette arbejde vil blive igangsat samtidig med kvalificeringen af masterplanen. Efterfølgende skal masterplanen danne udgangspunkt for et lokalplanforslag, som skal vedtages i Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Fremtidens betonbyggeri

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Ungdomsboliger på et modent marked

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ny udbudslov KURSUS