Flere og flere svanemærkede byggerier skyder i disse år op i Jylland. Det er alt fra rækkehuse, parcelhuse og store etagebyggerier til vuggestuer og plejehjem, og byggeaktiviteten er stor i hele 8 jyske byer.

Svanemærket byggeri har gennem flere år vundet stigende indpas i Danmark – og i løbet af de seneste 2 år er særligt interessen for at opføre svanemærkede byggerier i Jylland vokset markant. Byggerierne spænder bredt fra det ikoniske højhus Kolding Sky på 19 etager til rækkehuse, friplejehjem, vuggestuer og varierede boligprojekter i blandt andet Aarhus, Vejle, Horsens, Viborg, Silkeborg og Odder.

Hos Miljømærkning Danmark glæder man sig over at kunne følge udviklingen. Både i forhold til den geografiske spredning af byggerierne og i forhold til bredden af boligtyperne.

Jylland: BR18: Ændringer af bygningsreglement 2018. Kurset afholdes den 22. marts 2022.

- I starten skød de fleste svanemærkede byggerier op i hovedstadsområdet, men nu kan vi se, at interessen har bredt sig til resten af landet, ikke mindst til Jylland. Det understreges af, at der inden for de seneste 2 år er påbegyndt svanemærkede byggerier i hele 8 byer i Jylland, og med 13 forskellige byggeprojekter er der også tale om stor spredning på bygningstyper. Så det er bestemt glædeligt at følge udviklingen, siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

I Silkeborg og Viborg er AP Pension i gang med at bygge henholdsvis 286 lejligheder og 122 boliger, der skal certificeres med Svanemærket. Byggeriet i Viborg er en del af den nye bydel Brofæstet, og det er AP Pensions datterselskab AP Ejendomme, der står bag.

JYLLAND: TRÆ-byggeri - udfordringer, løsninger og økonomi. Konferencen afholdes den 2. december 2021.

- Ud fra en investeringsbetragtning har vi besluttet, at alt vores boligbyggeri skal være svanemærket – for vi mener, at vi på den måde kommer til at stå med en bedre vare. Vi står med noget, der er fremtidssikret, for det bliver uden tvivl standard fremadrettet. Hvis vi gik ud og byggede boliger nu, der ikke var certificeret ift. bæredygtighed, så ville vi lave en dårlig investering. Og jeg har den holdning, at man lige så godt kan være først som sidst, og her lægger vi os lige nu i front i Jylland, siger Peter Olsson, administrerende direktør i AP Ejendomme.

Også Brdr. Thybo Ejendomsudvikling står bag flere svanemærkede byggerier. I Odder er de netop i gang med at opføre bofællesskabet – Kløverbakken – med 58 boliger.

JYLLAND: Fredede og bevaringsværdige bygninger - nye regler, løsninger og tilskud. Konferencen afholdes den 7. april 2022.

- Vi vil ikke kun opføre boliger, der er stilsikre og holdbare – de skal også være gode for klimaet, samfundet og fremtidige generationer. Den målsætning opnår vi kun, hvis vi i alle faser af byggeriet holder fokus på bæredygtighed og samarbejder med en stærk certificeringsordning som Svanemærket, der har et helhedsorienteret grønt fokus, siger Signe Ullerup, bæredygtighedsansvarlig hos Brdr. Thybo Ejendomsudvikling.

Også i Jyllands største by bliver der fulgt trop. I Aarhus midtby opføres nu de første svanemærkede boliger på Jægergårdsgade og familieboliger i Risskov. Der er Velliv og PensionDanmark, der står bag projektet, mens DEAS står for udvikling og rådgivning.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Stormflodssikring af by- og landområder

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Køge: det store byggeboom frem til 2032