Marina City i Kolding er blevet certificeret med DGNB-guld og er hermed i Danmarks absolutte topliga sammen med eksempelvis Carlsberg-byen i København og Bryggervej-området i Aarhus.

Ambitionen er klar: Marina City i Kolding skal være et bæredygtigt by- og marinaområde. Derfor er området på sydsiden af Kolding Fjord nu blevet certificeret ud fra DGNB-systemet, som anvendes til at beskrive og bedømme niveauet for bæredygtighed i et byområde.

I den senere midtvejs- eller slutcertificering har vi mulighed for at avancere til platin, som foreløbig kun Aarhusgade-kvarteret på Københavns Nordhavn har opnået.

NB! Kolding: De store projekter. Konferencen afholdes d. 26. februar 2019.

- Med denne certificering viser vi over for omverdenen og de kommende investorer, at bæredygtighed er en vigtig faktor, som vi tager alvorlig her i Kolding. Næste skridt er så at udvikle Marina City som et eksempelområde i cirkulær økonomi inden for byggeri og byudvikling, siger borgmester Jørn Pedersen, Kolding Kommune.

DGNB-systemet er anerkendt i hele EU, fordi certificeringen er meget grundig og ikke kun beskæftiger sig med teknik og miljø, men også den sociale, kulturelle og økonomiske bæredygtighed - læs mere om de principper, som DGNB bygger på.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter