Næsten hver 2. ejerlejlighed og hvert 3. hus er væk efter højst 30 dage. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

Det seneste år er det gået hurtigt på boligmarkedet. Finans Danmarks nyeste tal viser, at 32 procent af alle huse kun havde ligget til salg i højst en måned, da de blev fjernet fra ejendomsmæglernes hylder i maj. For ejerlejlighederne var det 44 procent. Og sammenligner man med samme måned i årene 2016 til 2020, har det i gennemsnit været tilfældet for 17 procent af husene og 30 procent for ejerlejlighederne.

- Markant flere boliger end tidligere står til salg i højst en måned, inden de er væk. I nogle tilfælde skyldes det, at sælger ombestemmer sig og trækker salgsannoncen tilbage. Men typisk er det fordi, boligerne faktisk er blevet solgt, siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Udvikling og investering i rækkehuse. Konferencen afholdes den 5. april 2022.

- Generelt har huse og ejerlejligheder i dag stået med et ”Til salg”-skilt i knap halvanden måned kortere end for 1 år siden. De kortere liggetider tyder på, at der er stor efterspørgsel efter boligerne, som derfor sælges hurtigere i dag end for et år siden, uddyber hun.

I gennemsnit stod huse til salg i 158 dage, inden de blev fjernet fra markedet i maj 2021. Og tilsvarende stod ejerlejligheder til salg i 90 dage. Liggetiderne er altså 40 og 45 dage kortere end for et år siden for henholdsvis huse og ejerlejligheder.

De kortere liggetider hænger godt sammen med det lave boligudbud. Siden maj 2020 er antallet af huse og ejerlejligheder til salg faldet måned for måned, men det er steget lidt igen her i forårsmånederne. Og ved udgangen af maj i år stod der i alt 22.397 huse og 5.004 ejerlejligheder til salg. Det er godt 28 procent færre i forhold til samme tid sidste år.

Boliger og boligudvikling mellem Hellerup og Helsingør. Konferencen afholde den 10. marts 2022.

- Over det seneste år er boliger generelt blevet fjernet fra markedet i et højere tempo, end nye har nået at komme på. Derfor ser vi stadig, at der i øjeblikket står meget få huse og ejerlejligheder til salg, selvom boligudbuddet er steget en anelse de seneste 2-3 måneder, siger Ane Arnth Jensen.

- Det lave boligudbud er med til at få boligkøberne til at slå hurtigere til, når den rigtige bolig endelig viser sig på markedet. Men hvis boligudbuddet fortsætter med at stige, kan det give en afdæmpende effekt, slutter hun.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ungdomsboliger på et modent marked

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den nye Planlov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri