Juli 2020 blev den bedste juli for salg af boliger nogensinde. Salget er steget i 9 ud af 10 kommuner i 2020, og ejendomsmægler ser ingen tegn på afmatning i den kommende tid.

Maj og juni satte rekorder som de bedste måneder for boligsalg nogensinde, og med en stigning i salget i juli på 25 procent i forhold til juli 2019 er der stadig er fuld fart på boligsalget i Danmark, uanset coronakrise og en usikker økonomisk situation i verden. Juli blev isoleret set den bedste juli nogensinde, men overgik dog ikke månederne lige før sommerferien satte ind.

De samlede salgstal for de første 7 måneder af 2020 betyder, at 9 ud af 10 kommuner i år oplever fremgang på helt op til 50 procent i forhold til samme periode sidste år. Det er især kommuner med store sommerhusområder, der tegner sig for de største fremgange, men også deciderede bykommuner som København og Aarhus oplever pæn fremgang på henholdsvis 12 procent i København og 6 procent i Aarhus.

- Vi ser stadig ingen tegn på en afmatning i lysten til at handle boliger, heller ikke når vi ser på de nøgletal som peger fremad, oplyser EDC's kommunikationschef Jan Nordmann.

Ny trend: Små boliger. Konferencen afholdes den 21. januar 2021.

- Ser vi på fremvisninger i juli, har vi i år gennemført 25 procent flere end i juli sidste år. Det plejer at være en sikker rettesnor for salget de kommende måneder, idet enhver bolighandel begynder med en fremvisning.

Kun 11 kommuner oplever faldende boligsalg i år. Det er dog vanskeligt at se et fællestræk for disse kommuner, der kan forklare udviklingen, udover at ingen af dem er udprægede sommerhuskommuner. De 11 kommuner med faldende salg befinder sig på både Sjælland, Fyn og i Jylland.

Opgørelsen af salg i 2020 i forhold til sidste år er baseret på hele markedets salg af boliger. Salgstallet for juli er alene baseret på EDC's tal.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Ny udbudslov KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS