Selvom de nye ejendomsvurderinger bliver udsat, er det ifølge ejendomsmæglerkæden Nybolig fornuftigt at kigge på familieoverdragelse af bolig allerede nu, så man kan drage fordel af den skattefordel, der står til at bortfalde.

Når de nye ejendomsvurderinger træder i kraft, udhules fordelen ved at overdrage bolig mellem familiemedlemmer. Med nye mere retvisende og dermed højere vurderinger bliver gevinsten på salg 15 procent under den offentlige markant mindre. Men selvom ejendomsvurderingerne ifølge Skatteminister Kaursten Lauridsen nu udsættes, mener Nybolig, at det kan være fornuftigt at kigge på en eventuelt overdragelse allerede nu.

- Der bliver overdraget tusindevis af boliger hvert år mellem familiemedlemmer, hvor man har en åbenlys skattefordel, fordi man kan købe den 15 procent under den offentlige vurdering, som typisk er meget lavere end den realistiske handelspris, siger Nyboligs kommunikationschef, Thomas Hovgaard.

NB! Jylland: Erhvervslejeloven - den nye udvikling. Kurset afholdes d. 6. december 2018.
 
Ifølge ham er det altid en god ide at være på forkant.

- Hvis man alligevel ved, at man vil sælge sin bolig videre og benytte sig af skattefordelen, så anbefaler jeg, at man allerede nu tager kontakt til for eksempel en ejendomsmægler, som kan bistå alle led i processen. Det kan jo ikke afvises, at de pludselig bliver indført med kort varsel, siger Thomas Hovgaard.

Familieoverdragelser omfatter typisk sommerhuse, som forældre sælger til deres børn, så de bliver i familien og forældrekøbte lejligheder, som giver børnene en god start på livet efter studierne.

- Det er under alle omstændigheder vigtigt, at man får taget samtalen i familien, især nu hvor vi kommer tættere på en deadline for, hvornår skatterabatten bortfalder, siger Thomas Hovgaard.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ungdomsboliger på et modent marked

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS