2022 har været et turbulent år på det danske boligmarked. Men der er grund til optimisme i 2023, vurderer landsdækkende mæglerkæde.

Når året på det danske boligmarked skal gøres op, kommer man ikke udenom, at 2022 igen har været et usædvanligt år, hvor boligmarkedet trods mange store mediehistorier om krige og ny regering hen over midten, igen har fået sin del af omtalerne.

Men tallene lyver ikke. Året slutter dårligere, end det startede. Boligpriserne er lavere nu, end de var i januar. Boligerne er længere på markedet, før de bliver solgt, og der gives større afslag i pris. Alligevel er der grund til optimisme. Det mener den landsdækkende ejendomsmæglerkæde Estate.

Ejendomsmarkedet i inflationstiden: aktuelle udfordringer for ejendomsmarkedet. Konferencen afholdes den 2. marts 2023.

- I modsætning til tidligere år, hvor nøgletallene har været negative, står vi denne gang i en noget mere gunstig situation. Vi har aldrig været mere formuende, end vi er nu, ledigheden er rekordlav, og der er politisk flertal for ikke bare at holde skatterne i ro, men også at sænke dem, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Han mener ikke, der ligesom efter finanskrisen i 2008 kommer en lang årrække, hvor boligmarkedet tørrer ud og når nye bundniveauer.

- Når tallene falder, bliver fortællingen hurtigt en dommedagshistorie, hvor man som boligejer kan se frem til teknisk insolvens, liggepest og købers marked. Det er givet, at priserne er faldet, men de er stadig ikke lave, hvis vi ser nogle år tilbage. Og vi skal også huske på, at der i 2021 blev så solgt over 100.000 boliger, hvilket betyder, at uforholdsmæssigt mange fik stillet mere end deres bolighov på kort tid og derfor ikke i samme grad er i markedet nu for at skifte bolig, siger Thomas Hovgaard.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i København frem til 2030

Stormflodssikring af by- og landområder