Boligpriserne er steget pænt de sidste 12 måneder, og der er ikke tegn på, at den udvikling vil blive bremset af corona, mener Nybolig.

Selvom vi befinder os midt i en historisk sundhedskrise, hvor også boligmarkedet har skruet lidt ned for blusset, har landets boligejere ingen grund til at hænge med næbbet. For kigger man på prisudviklingen det sidste år, er der faktisk tale om pæne værdistigninger.

En villa på 140 kvm er fra marts 2019 til marts 2020 steget 64.000 kr. i værdi, mens et sommerhus på 60 kvm i gennemsnit er blevet 75.000 kr. mere værd på papiret. Og endelig kan ejere af ejerlejligheder på 80 mkvmnotere en værdistigning på i gennemsnit 95.000 kr.

Det viser en opgørelse, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har lavet af statstik fra Boligsiden.

- Der er stadig ikke tegn på, at corona har fået priserne til at falde på ejerboligerne. Tempoet er faldet en smule, men der handles stadig boliger derude hver dag, og i flere af vores forretninger er der endda tale om travlhed, så det er vores vurdering, at vi vil se, at boligejerne de kommende år vil kunne fortsætte med at se deres boliger stige i værdi, siger Peter J. Mattsen, som er direktør i Nybolig.

Boligmarkedets udvikling 2021-2030. Konferencen afholdes d. 17. september 2020.

Lav rente og behov for at handle
Han glæder sig over den fortsatte optimisme og peger blandt andet på den fortsat lave rente og det aktuelle behov for at handle.

- Der er lidt færre kunder derude end før corona, men til gengæld er de fleste ret seriøse og fokuserede. En ejerbolig er som udgangspunkt en lang investering, så at vi lige nu befinder os i en usædvanlig situation ser heldigvis ikke ud til at påvirke hverken lysten til at handle eller prisudviklingen, siger Peter J. Mattsen.

Til de boligejere, som overvejer at sælge, men som ønsker at se tiden an, er hans budskab klart.

- Jeg kan godt forstå, at man ønsker at se tiden an, for ingen af os har oplevet noget lignende før, men uanset hvilken periode, vi befinder os i, har vi jo stadigvæk et behov for at flytte og skifte bolig en gang imellem, så jeg ville ikke tøve med at gøre alvor af mine flytteplaner lige nu. Faktisk er det lidt lavere udbud end normalt og seriøse købere et godt udgangspunkt for en succesfuld bolighandel, siger Peter J. Mattsen.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i Jylland

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ny udbudslov KURSUS