Teknik- og Miljøforvaltningen vil give tilladelse til et aflastningsfundament under Bach Gruppens 23 etager høje byggeri på Faste Batteri. Politikerne har reelt ikke mulighed for at modsætte sig beslutningen.

Teknik- og Miljøudvalget skal den 11. april 2021 tage stilling til, at Teknik- og Miljøforvaltningen udsteder en tillægskonstruktionstilladelse til betonbundpladen under Bach Gruppens omstridte højhusbyggeri på Faste Batteri Vej 78.

Tillægskonstruktionstilladelse skal en tur forbi Teknik- og Miljøudvalget. Reelt er der dog ikke så meget at tage stilling til for poliitikerne, fremgår det af dagsordenen.

"Forvaltningen er forpligtet til at give tillægskonstruktionstilladelsen til den ansøgte – og af forvaltningen accepterede - løsning til at lovliggøre denne del af bygningen", lyder det fra Teknik- og Miljøforvaltningen.

"Det er forvaltningens vurdering, at der ikke forefindes øvrige lovlige alternativer, hvorfor en tilladelse ikke kan nægtes på det foreliggende grundlag. Det betyder, at udvalget under nærværende politiske behandling ikke har et alternativt handlerum og således ikke et retligt grundlag for at træffe en anden afgørelse. I det omfang, at udvalgets medlemmer skulle vælge at træffe en anden beslutning, skal forvaltningen oplyse, at en sådan vil være forbundet med personligt ansvar for det økonomiske tab, som beslutningen i givet fald måtte påføre kommunen", lyder det videre med henvising til Kommunestyrelseslovens § 50c.

Syn og skøn - konfliktløsning ved byggeprojekter. Kurset afholde den 22. september 2021.

Når sagen alligevel skal behandles af Teknik- og Miljøudvalget, skyldes det, at Finn Rudaizky (DF) har bedt om, at sagen bliver løftet til politisk behandling i udvalget.

- Dansk Folkeparti ønsker ikke at være med til at give omverdenen det indtryk, at vi med ja til delkonstruktionstilladelse, godkender Bach Gruppens ageren i hele denne svindel-beton-sag, som politiet nu behandler, lyder det i en kommentar fra Finn Rudaizky til spørgsmålet om, hvorfor han vil have sagen taget op i udvalget.

- DF har desuden tidligere gjort indsigelse mod den såkaldte “uvildige rådgivning” som er langt fra gennemsigtig. Det modsatte er tilfældet. Derfor vil jeg som DF’s medlem i teknik- og miljøudvalget ikke stemme for del-tilladelsen. Det overlader jeg til mine kolleger i udvalget, som for de flestes vedkommende, har været forbavsende tavse om, at Bach Gruppen har anvendt “uvildige” eksperter udpeget blandt de firmaer, som har rådgivet Bach Gruppen i hele byggeforløbet. Efter DF’s målestok er det næppe troværdigt med en sådan sammenblanding af “eksperter”, lyder det videre fra Finn Rudaizky.

Ifølge forvaltningen er Bach Gruppens ansøgning om et aflastningsfundament blevet godkendt af en uafhængig 3. partskontrollant. Forvaltningen og forvaltningens eksterne rådgivere har behandlet dokumentationen, og den er nu fyldestgørende, lyder det.

Derfor er forvaltningen klar til at udstede tillægskonstruktionstilladelsen til aflastningsfundamentet. I tillægskonstruktionstilladelsen fremgår det dog, at standsningsmeddelelsen fra den 18. september 2020 fortsat er gældende for den resterende del af byggeriet.

Det betyder, at der ikke må udføres andre byggearbejder på ejendommen end de arbejder, som er omfattet af tillægskonstruktionstilladelsen.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS