Interessen for at købe en 5.856 kvm stor privathospitalsbygning i Skørping har overgået alle forventninger. Op imod 10 købere meldte sig på banen efter få uger, og nu har ”Fryseslottet” fundet ny ejer.

Den kendte slotslignende ejendom i Rold Skov, der oprindelig var kendt under navnet ”Fryseslottet”, er blevet solgt på få uger. Ejendommen, der blev opført af staten i 1906 som tuberkulosesanatorium, har siden 1991 huset flere privathospitaler, og stedets mangeårige ejer, 81-årige Jørgen Enggaard, valgte i slutningen af november 2021 at sætte ejendommen til salg.

Ejendommen blev udbudt til 19,5 millioner kr., og det er ifølge ejendomsmægler Stig Theilmann fra EDC Erhverv Poul Erik Bech mange år siden, at der har været så stor interesse for en erhvervsejendom af denne karakter.

Jylland: Generationsskifte af ejendom. Kurset afholdes den 23. februar 2022.

- Allerede på dagen for offentliggørelsen fik jeg 4-5 henvendelser fra seriøse købere og i de efterfølgende dage havde vi op til 4 fremvisninger om dagen. Det er lang tid siden, at jeg har oplevet noget lignende for en erhvervsejendom i denne prisklasse, siger han.

Stig Theilmann og Jørgen Enggaard blev efter kort tid klar over, at den bedste løsning var at udskrive en overbudsrunde, så alle de interesserede købere kunne få samme mulighed for at byde ind. En enkelt køber bød endda med det samme en høj overpris for at undgå overbudsrunden, men det blev vurderet, at det ville være unfair overfor de øvrige interesserede.

Jylland: BR18: Ændringer af bygningsreglement 2018. Kurset afholdes den 22. marts 2022.

Vinderen af overbudsrunden blev den lokale ejendomsudvikler Bill Nielsen fra Aalborg, og han glæder sig meget over muligheden for at føre ejendommen videre i samme ånd som den er blevet drevet hidtil.

- Ejendommen er en af de mest attraktive i Nordjylland, og jeg var derfor ikke et øjeblik i tvivl om, at det var et projekt, jeg gerne ville være en del af, forklarer han.

JYLLAND Fredede og bevaringsværdige bygninger - nye regler, løsninger og tilskud. Kurset afholdes den 7. april 2022.

Også hos sælger Jørgen Enggaard er der glæde over den store interesse og i det hele taget, hvordan salgsforløbet har været.

- Det er klart, at vi var spændte på, hvor stor interessen ville være for stedet. Ejendommen har været i familiens eje i mere end 30 år, og det er vigtigt for mig, at stedet føres videre til glæde for både lejere og lokalsamfundet i Skørping. Nu kan stafetten gives godt videre og en ny epoke begynde for ”Fryseslottet”, siger Jørgen Enggaard.

Fakta om ”Fryseslottet”
”Fryseslottet” i Rold Skov blev opført af staten i 1906 som tuberkulosesanatorium. Oprindelig hed stedet Skørping Sanatorium og var et selvforsynende sanatorium med eget vandværk, vaskeri og endda dyr i staldene. Stedets primære opgave var at behandle patienter med tuberkulose. Det foregik frem til 1950’erne, hvor sygdommen stort set blev udryddet i Danmark.

I 1991 blev ejendommen omdannet til en af Danmarks første privathospitaler under navnet Skørping Privathospital og har i den mellemliggende periode fungeret som privathospital under forskellige ejere. Senest har Capio Privathospital Skørping haft til huse i bygningerne, men fra nytår fraflytter privathospitalet stedet. Udover hovedbygningen omfatter ejendommen flere erhvervslejemål samt 14 boliger. Ejendommene tæller samlet set 5.856 kvm, mens grunden er på 39.561 kvm.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i Jylland

Stormflodssikring af by- og landområder

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den nye Planlov KURSUS