Blot en uge før vedtagelsen af en lokalplan, der skal bane vejen for 104 boliger i Dragør, tikkede et nyt bud ind på den 27.500 kvm store grund fra en lokal entreprenør, der samarbejder med Arkitema.

Blandt 6 bydende valgte kommunalbestyrelsen i Dragør den 26. marts 2015 Lind & Risør som køber til den 27.500 kvm store grund ved Vierdiget for 102 millioner kr. Herefter blev arbejdet med en ny lokaplan sat i gang, og Lind & Risør fik ifølge Amager Bladet forhandlet prisen ned på 89,5 millioner kr. på grund af jordbundsforhold og delvis dækning af nedrivning af Skolen ved Vierdiget.

En uge inden den endelige lokalplan skulle endeligt vedtages torsdag den 29. september 2015 tikkede et nyt bud på grunden på 104 millioner kr. uden fradrag for jordbundsforhold ind. Buddet kom fra selskabet Dragør Strandhuse med Anders Flemming Hansen, direktør i entreprenørvirksomheden AF Hansen Constructions, i spidsen.

NB! 2016-udbudsloven og ændringer i tilbudsloven. Seminaret afholdes d. 24. februar 2016.

I samarbejde med Arkitema havde Dragør Strandhuse skitseret et projekt med 203 boliger mod de 104 boliger i Lind & Risørs projekt. Det kom frem på byrådsmødet, hvor det konservative byrådsmedlem Kenneth Gøtterup dog slog fast, at det ikke var realistisk at godtage det nye bud.

- Først og fremmest skal vi indfri vores kassekredit til Indenrigsministeriet på 35 millioner kr. Byggeri af en ny svømmehal må sættes i bero med det samme. Renovering af Hollænderhallen må udskydes, og budgettet for 2016-2019 må genåbnes og et nyt budget vedtages, sagde han ifølge Amager Bladet.

Ifølge den konservative byrådspolitiker ville det nye bud kræve en helt ny budrunde, som ville kunne tage 1-1,5 år at gennemføre. Derudover mente han, at en ophævelse af salget kunne føre til et erstatningskrav fra Lind & Risør.

NB! Jylland: Udbudslov 2016 og ændringer i tilbudsloven. Seminaret afholdes d. 14. april 2016.

Borgmester og medlem af Venstre, Eik Dahl Bidstrup, påpegede på byrådsmødet, at forvaltningen i kommunen havde slået fast, at aftalen med Lind & Risør var retligt bindende.Det mente det socialdemokratiske medlem Allan Holst dog, at der var mulighed for at komme uden om. Han påpegede, at man ganske enkelt kunne undlade at vedtage lokalplanen.

- Og der tales om en erstatning, men for hvad? Så længe grunden ikke er solgt, kan der kun være tale om procesomkostninger, lød det fra Allan Holst.

Han fik dog ikke opbakning til den holdning fra sine socialdemokratiske kolleger i byrådet. lokalplanen endte derfor med at blive vedtaget med stemmer fra Venstre, Konservative, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, mens Liste T, Amagerliste og Allan Holst stemte imod. Grunden er nu overdraget til Lind & Risør.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i København frem til 2030

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS