Projektet Upcycle Studios, som Arkitektgruppen og NREP har udviklet sammen med Lendager Group og Moe, er blandt vinderne af Danish Design Awards 2019.

De knap 4.000 kvm boliger i projektet Upcycle Studios er under opførelse i Ørestad, og projektet er nu præmieret med en Danish Design Award i kategorien "Save Ressources".

- Igen i år står vi med et super stærkt felt af finalister, der på hver sin måde afspejler den styrkeposition, Danmark har inden for design. Med Danish Design Award fejrer vi både den forskel, godt design kan gøre, og synliggør den værdi, dansk design skaber herhjemme og i verden, siger Christian Bason, administrerende direktør, Dansk Design Center.

NB! Genbrug i byggeri og ejendom. Kurset afholdes d. 12. november 2019.

Upcycle Studios baner ifølge Dansk Design Center vejen for cirkulær økonomi i byggeriet. Bygningerne udgør en konkret løsning på bæredygtig arkitektur ved at “upcycle” byggematerialer.

"Løsningen viser, hvordan man kan skabe en cirkulær økonomi med nye bygninger fra “upcyclede” materialer. Byggesektoren genererer store mængder affald – godt en tredjedel af verdens affald kommer fra byggeriet. Projekter, der adresserer denne udfordring, er nødvendige og vigtige. Ideen er i sig selv ikke ny, men Upcycle Studios er et konkret eksempel på godt design, innovativ brug af materialer og en dokumentation af processen, der er yderst prisværdig og gør det muligt for andre at følge efter", lyder det i juryens begrundelse for præmieringen.

Danish Design Award gennemføres i et samarbejde mellem Dansk Design Center og brancheorganisationen Design denmark. Prisuddelingen afholdes i samarbejde med Dansk Industri. Se alle vinderne her.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligudvikling i København frem til 2030

Den nye Planlov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.