Fra 53 kr. til 167 kr. per kvm - så stor var spændet i kvadratmeterprisen for en lejebolig i landets billigste og dyreste kommune i 2019.

En lejebolig på 80 kvm koster 9.120 kr. mere på Frederiksberg end i Tønder. Hovedstadskommunen og den syddanske kommune var henholdsvis landets dyreste og billigste kommuner på lejeboligmarkedet i 2019. Det viser en ny rapport, udgivet af Akutbolig.dk.

De 20 dyreste kommuner ligger alle på Sjælland. 18 af dem i Region Hovedstaden, hvor den gennemsnitlige kvm-pris er 126 kr. - 38 procent mere end landsgennemsnittet på 91 kr. per kvm. Først på plads nummer 23 dukker der en jysk kommune op på listen - Aarhus kommune, der med en kvm-pris på 118 kr. ikke overraskende er jyllands dyreste kommune.

Den billigste af de 5 regioner, er Region Nordjylland. Her er den gennemsnitlige kvm-pris 66 kr. - 28 procent lavere end landsgennemsnittet på 91 kr. per kvm. Det er dog ikke kun nordjyske kommuner, som findes i bunden af listen. Blandt de 20 de billigste kommuner på lejeboligmarkedet, er både kommuner fra Region Nordjylland, Region Midtjylland og Region Syddanmark og en enkelt fra Region Sjælland.

Boligmarkedets udvikling 2021-2030. Konferencen afholdes d. 17. september 2020.

Også forskellen på tværs af kommunerne i de enkelte regioner er store. I Region Midtjylland bliver kvadratmeterprisen eksempelvis mere end fordoblet, når man sammenligner den billigste kommune i regionen med med den dyreste.

Klik på en kommune for at se den gennemsnitlige kvadratmeterpris for kommunen samt hvor meget højere eller lavere prisen sammenlignet med regions- og landsgennemsnittet.

Akutbolig.dks undersøgelse er baseret på data om 55.971 lejeboliger, der har været annonceret ledige på Akutbolig.dk i løbet af 2019. Den gennemsnitlige kvm-pris for hver kommune er sammenlignet med den gennemsnitlige kvm-pris for regionerne og hele Danmark.

Se rapporten her (PDF).


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Fremtidens betonbyggeri

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning