KPC-stifter Kurt Poulsens familie samt administrerende direktør i koncernen Bo Knudsen har indgået en aftale om et salg af KPC til en investeringsfond forvaltet af ActivumSG Capital Management. ActivumSG købte i 2021 den danske ejendomsudvikler og totalentreprenør Casa. En planlagt fusion af de to virksomheder er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Efter mere end 40 års succes på det danske bygge- og udviklingsmarked kan KPC-stifter Kurt Poulsen og administrerende direktør Bo Knudsen se tilbage på et ægte danske væksteventyr. De overdrager nu en stærk virksomhed og et hold af højt kvalificerede medarbejdere til ActivumSG til selskabets næste udviklingsfase.

- Det har været en fantastisk rejse, vi har været på. Fra starten i privaten med min hustru Anna Birthe til en landsdækkende koncern, der nu forener kræfterne sammen med ActivumSG for at gøre KPC klar til sit næste naturlige trin. Vi har valgt køber med stor omhu og ser for os, at KPC og Casa sammen udvikler sig til Danmarks mest innovative aktør på markedet for ejendomsudvikling og totalentreprise. Vi sender et meget stærkt KPC videre i gode hænder. KPC bygger på samme fasttømrede og fælles værdier, som Casa står for, og et nyt selskab vil kunne løse endnu større og mere komplekse opgaver, siger KPC's stifter, Kurt Poulsen.

Viborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 28. september 2022.

Konkurrence- og forbrugerstyrelsen er i øjeblikket i gang med at vurdere ActivumSG's køb af KPC efter konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol. Fusionen gennemføres først, når den er godkendt af enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet.

Ved godkendelse af handlen bliver Torben Modvig administrerende direktør.

KPC har afdelinger i Herning og Ballerup, og omsætningen var i 2021 på 2,3 milliarder kr. mod 3,3 milliarder kr. året før. Resultatet før skat landede i 2021 på 356 millioner kr. mod 333 millioner kr. i 2020.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligudvikling i Jylland

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ny udbudslov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS