Boligselskabet Rosenvænget vil opføre 9.600 kvm boliger for knap 230 millioner kr. i Vinge ved Frederikssund.

Ifølge Politiken Byrum har Mangor & Nagel tegnet projektet med de 109 boliger, som Rosenvænget ved Domea vil opføre i Vinge ved Frederikssund. Projektet omfatter 67 boliger i 2-5 etager, 10 rækkehuse i 2 etager og et 8 etagers punkthus med 32 boliger.

- Jeg havde gerne set det endnu højere – så højt som muligt – måske endda som et vartegn. Det giver den bymæssige fornemmelse, når man ankommer, som er vigtig for Vinge. Men 8 etager er også fint med mig, siger borgmester i Frederikssund Kommune, John Schmidt Andersen (V), til Politiken Byrum.

Almene boliger for milliarder. Konferencen afholdes d. 4. november 2020.

Projektet forventes igangsat i slutningen af 2020, da det vurderes at kunne indeholdes i den gældende lokalplan for Vinge Centrum, mens en etape 2 vil blive afklaret senere. Her foreslås, at der kan indgås koordinering af private boliger på de resterende byggefelter i området.

Rosenvænget har aktuelt cirka 120 på deres venteliste til boliger i Vinge. Boligselskabet forventer op til 1.000 indskrivninger på ventelitsen, når det meldes ud, at der bygges. Erfaringsmæssigt forventer selskabet, at hver 4. på ventelisten takker ja til en bolig.

Ny lov: Byudvikling af boligselskaber og private. Kursus afholdes d. 1. oktober 2020.

Med henblik på hurtigst muligt at få det første byggeri i Vinge sat i gang, anvendes en rammeaftale for totalentreprise, hvor der i dette tilfælde forventes at blive indgået totalentreprisekontrakt med KPC Byg, som anvender ingeniørfirmaet Dominia som tekniske rådgivere og Mangor & Nagel Arkitekter samt WE Architecture som underrådgivere.

I alt havde 3 almene boligselskaber budt ind på muligheden for at opføre almene boliger i Vinge. Ud over Rosenvænget ved Domea var det Slangerup Boligselskab ved DAB og Frederikssund Boligselskab ved KAB.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den nye Planlov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligudvikling i København frem til 2030