Det 23.000 kvm store kontorhus er tegnet af Arkitema Architects og placeret i Gellerup som et første skridt i den store transformation af bydelen.

Aarhus Kommunes nye kontorhus i Gellerup i den vestlige del af Aarhus er netop blevet kåret som Årets Byggeri 2019 i kategorien Erhverv. Det oplyser Arkitema i en pressemeddelelse.

Huset er placeret i Gellerup som et første skridt i en storstilet transformation af bydelen, der tager form i disse år. Byggeriet til over 600 millioner kr. er Aarhus Kommunes første OPS. Kommunen udskrev i 2015 en OPS konkurrence, der blev vundet af et hold bestående af Arkitema, A. Enggaard, Caverion, Niras og Hauxner.

Den 23.000 kvm bygning indeholder, ud over 950 kommunale arbejdspladser, også en politistation, et iværksættermiljø, udlejningslokaler, café, restaurant, auditorium, værksteder og kafferisteri.

- Vi er meget stolte og glade af, at Blixens er blevet kåret som Årets Byggeri i 2019. Byggeriet er helt unikt og vi vidste fra start, at denne bygning skulle stå som noget helt særligt. Historien i området og kommunens ambition om at skabe et åbent og inviterende vartegn for Aarhus og Gellerup har fra starten været et pejlemærke for os alle. Nu er vi glade for at se et hus der til fulde folder sig ud og indfrier alle de tanker og ambitioner vi har haft. Jeg er sikker på, at det i de næste mange år vil være en af de bygninger som alle århusianere ved hvad er, fortæller Glenn Elmbæk, Partner i Arkitema Architects.

HORSENS: De store projekter. Konferencen afholdes den 24. marts 2020.

Fra kontorhusets hovedindgang kan besøgende fra gaden tage en ekspres-elevator op igennem bygningen, stå 24 meter over terræn og nyde udsigten over det nye Gellerup helt tæt på og hele vejen ud over Aarhus Bugten i horisonten. Udsigten fra taget er en oplevelse i sig selv og den giver en dybere forståelse for Gellerups sammenhæng med resten af byen og Gellerups udvikling.

Netop Blixens betydning for udviklingen i Gellerup er noget af det dommerkomiteen har bemærket i forbindelse med uddelingen af Årets Byggeri. Således lyder det fra juryen:

”Det, at man placerer et multikulturelt erhvervsbyggeri og en lang række offentlige arbejdspladser i et ghettoområde, er noget, vi tror, vil gavne Gellerup. Og vi tror, at det ligeledes vil gavne kommunens medarbejdere at være tættere på borgerne. Det er et karakteristisk byggeri og et ambitiøst bud på, hvordan man kan skabe gode kontorer med åbne døre til det omkringliggende samfund.”

I forbindelse med Blixens er der tilknyttet et parkeringshus på over 12.000 kvm, der også er designet af Arkitema Architects.

Prisen som Årets Byggeri har været uddelt siden 1997 og dommerkomitéen er sammensat af topchefer fra byggebranchens vigtigste organisationer og institutioner, heriblandt Danske Ark, Dansk Industri, Bygningsstyrelsen og Danske Byggeri.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i Jylland

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS