Boligselskab vil bygge 1.760 kvm ungdomsboliger og 700 kvm administration centralt i Slagelse. Projektet forventes gennemført som indbudt licitation.

Slagelse Boligselskab står bag nyt projekt med 33 2-rums ungdomsboliger med et gennemsnit på brutto 47,8 kvm. Budgettet for boligerne giver en forventet månedlig husleje på kr. 4.000. Slagelse Boligselskab oplever en stor efterspørgsel på store ungdomsboliger, hvilket byggeriet af Kløverhuset midt i Slagelse skal imødekomme. 

Byggeriet planlægges til opstart i august 2020 med forventet indflytning august 2021. Det skal foruden ungdomsboligerne rumme administration for Slagelse Boligselskab. Slagelse Boligselskab varetager en administrativ opgave med henblik på at rådgive unge mennesker økonomisk – enheden kaldes Økonomirådgivningen. Selskab har en plan om, at Økonomirådgivningen skal holde til i et af de nybyggede ungdomsboliger – så de unge mennesker sikres anonymitet. 

Byggeriet af ungdomsboligerne ventes at koste knap for knap 40 millioner kr., mens administrationsdelen, som placeres i de 2 øverste etager, vil koste i underkanten af 12 millioner kr.

NB! Bofællesskaber og nye boformer. Konferencen afholdes d. 28. november 2019.

- Det er et spændende og visionært projekt, sagde borgmester i Slagelse Kommune, John Dyrby Paulsen, da byrådet den 16. september 2019 forhåndsgodkendte byggeriet og desuden sendte et lokalplanforslag for projektet i høring.

Arkitema har tegnet byggeriet, der placeres centralt i knudepunktet hvor Jernbanegade møder Østerbro, tæt ved bycentrum og banegård, og har dermed en perfekt beliggenhed, både for de studerende som bygningen skal huse, og for Slagelse Boligselskabs kunder og forretningsforbindelser.

Placeringen lægger op til opførelse af et markant hus, der optager de forskellige retninger på stedet, og som markerer sig i bybilledet. Bygningens form er inspireret af Slagelse Boligselskab logo, Firkløveret, og bygningens grundform har form som et kløverblad.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den nye Planlov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter