Hovedentreprisekontrakten blev i april tildelt Anker Hansen & Co, men umiddelbart efter kontraktindgåelsen blev Anker Hansen & Co erklæret konkurs. Konkursdekret blev afsagt den 29. maj 2020.

Direktoratet for Kriminalforsorgen har på den baggrund ladet Byggeselskabet Paulsen indtræde i entreprisekontrakten med en pris på 37 millioner. Formelt set er indtrædelsen i kontrakten sket via konkursboet, som samtidigt overdrager samtlige rettigheder og forpligtelser i henhold til kontrakten til Byggeselskabet Paulsen.

Alex Poulsen Arkitekter er totalrådgiver for Kriminalforsorgen på projektet.

Kvinder i fængsel

I 2019 udgør kvinderne 4 % af de i alt knap 4.000 indsatte i danske fængsler og arrester.

De kvindelige indsatte i fængslerne er placeret på 4  forskellige institutioner, hvor de afsoner på afsnit, som er adskilt fra de mandelige indsatte.

Kvinderne kan vælge, at de ikke vil have fællesskab med mænd i fritiden eller i skole- og beskæftigelsessammenhæng. De tilbud, der kan gives kvinderne, bliver da mere begrænsede.

Kvindefængslet

Kvindefængslet etableres i Jyderup Fængsel, som ombygning af det eksisterende fængsel. Der regnes med 1.100 kvm ombygning. Der vil endvidere skulle etableres 150 kvm tilbygninger og 400 kvm nybyggeri.

Det eksisterende statsfængsel i Jyderup, ombygges, udvides og sektioneres for en total kapacitet af 141 indsatte i 3 forskellige regimer (åbent, lukket og arrest).

Baggrund

I løbet af et år indsættes der cirka 450 personer i Jyderup Fængsel.

Fængslet, som er det yngste af de åbne fængsler, blev taget i brug i 1988, og på det tidspunkt var der 109 pladser. Der er løbende blevet bygget til, så fængslet i dag har 162 pladser.

Om APA

Alex Poulsen Arkitekter (APA) er totalrådgiver for konverteringen af Jyderup Fængsel til det første kvindefængsel i Danmark. APA har i løbet en årrække været involveret i
flere fængselsbyggerier, både nybyg, renovering og ombygninger.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i Jylland

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligudvikling i København frem til 2030

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter