Retten har den 19. oktober 2016 frifundet 2 tiltalte, der var henholdsvis administrerende direktør og økonomidirektør i et større dansk entreprenørselskab. Selskabet blev erklæret konkurs i oktober 2011.

De 2 var tiltalt for – i en periode på 1,5 år frem mod konkursen - at have forsøgt at bedrage eller at have begået bedrageri over for en sparekasse, en investor, et garantiselskab og en bank for et sammenlagt beløb på over 140 millioner kr.

NB! Slagelse - byudvikling og investeringer 2017-2027. Konferencen afholdes d. 15. november 2016.

De tiltalte skulle efter tiltalen have givet urigtige regnskabsoplysninger og fortiet væsentlige oplysninger om selskabets likviditetsmæssige situation. Hensigten med det skulle være, at det hos de 4 finansielle aktører fremkaldte det indtryk, at forholdene i selskabet var bedre, end tilfældet faktisk var.

Anklagemyndigheden dokumenterede som noget af det væsentlige en række e-mails, herunder nogle e-mails rundsendt internt i selskabet og mellem de 2 tiltalte. Derudover blev der afgivet forklaringer af de tiltalte, af repræsentanter for de 4 involverede finansielle aktører, selskabets tidligere bestyrelsesmedlemmer og revisorer, som blandt andet havde forestået revisionen af selskabets årsrapporter.

NB! Risikostyring og forsikring af byggeri. Seminaret afholdes d. 27. april 2017.

Retten fandt det ikke bevist, at de tiltalte havde begået forsøg på bedrageri eller bedrageri, som anført i tiltalen, og fandt i den forbindelse ikke grundlag for at fastslå, at der var givet urigtige oplysninger, eller at de tiltalte havde fortiet eller fremsendt misvisende oplysninger til de finansielle aktører med den hensigt at begå bedrageri.

De tiltalte blev også frifundet for medvirken til bedrageri og forsøg på bedrageri over for Lønmodtagernes Garantifond for et samlet beløb på mere end 900.000 kr.

NB! Rådgivers honorering og erstatningsansvar. Seminaret afholdes d. 2. november 2016.

Det beløb vedrørte løn med videre optjent efter den 1. september 2011, som 3 projektledere havde anmeldt og ville have betalt af fonden. De 3 projektledere havde før dette tidspunkt fremsendt fakturaer til selskabet for det arbejde, som de havde udført. De var efter ansættelseskontrakter blevet ansat i selskabet med tiltræden denne dato og dermed inden, selskabet gik konkurs.

Retten fandt ikke grundlag for at afvise, at ansættelsen af de 3 projektledere var både nødvendig og berettiget. Det kunne heller ikke fastslås, at de blev ansat udelukkende med det formål at begå bedrageri over for Lønmodtagernes Garantifond eller at sikre, at deres løbende krav på løn uberettiget kunne anmeldes i fonden.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ny udbudslov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Fremtidens betonbyggeri

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS