Vision Kongelunden er et kæmpe projekt, og højdepunkterne i tidsplanen for projektets første år er nu på plads. Der skal gennemføres en række analyser af blandt andet miljø, mobilitetsadfærd og partnerskabsformer.

Vision Kongelunden handler om udvikling af det største sammenhængende storbynære rekreative område i Danmark. Geografisk dækker Kongelunden området fra Tivoli Friheden i nord til Varna og den uendelige bro i Syd – i alt et område på størrelse med Tiergarten i Berlin. Der skal blandt andet bygges et nyt stadion. Salling Fondene og Henrik Lind bidrager med i alt 500 millioner kr.

Det første borgermøde om projektet gennemføres efter planen den 8. juni 2020, og efterårets involveringsproces bliver kombineret med en visionskonkurrence, skriver Aarhus Kommune.

- Vi fortæller mere om visionskonkurrencen lige inden sommerferien, så følg med i pressen. Men jeg kan allerede nu sige, at vi ikke med denne indledende konkurrence skal have fastlagt præcise fysiske rammer. Vi skal derimod have åbnet op for mulighederne. Derfor ønsker vi at invitere kreative kræfter til med ord og ikke mindst billeder at beskrive ideer og forslag, siger Trine Ribergaard Skammelsen, Kongelundens projektdirektør.

Aarhus: de største projekter. Konferencen afholdes d. 26. november 2020.

- Arkitekter er dygtige til at billedgøre og udvikle ideer, så vi håber at mange vil deltage. Vi håber også, at de vil se på nye konstellationer og orientere sig i, hvilke sportsklubber, mobilitetsentusiaster, idrætsforeninger, community-builders og eventmagere rundt omkring i landet, der har vist, at de kan få ting til at leve, siger hun.

Der forventes at være en præmiesum på et sted mellem 500.000 og 1 million kr.

Visionskonkurrencen forløber sammen med en involveringsproces, hvor der skal afholdes borgermøder og ske samskabelse, byvandringer og formidling i Kongelundens rum sammen med borgere og foreninger.

Der forberedes samtidig en filmproduktion, der med droneoverflyvninger beskriver de forskellige steder i Kongelundens store område. Udover droneoverflyvninger interviewes 25 aarhuspersonligheder om, hvad Kongelunden betyder for dem. De 25 personer kontaktes i løbet af maj, og deres input kommer til at ligge som en speak på filmen.

- Vi er i god dialog med de daglige brugere i form af områdets idræts- og sportsaktører. Nu glæder vi os til også at komme i nærmere dialog med fællesråd, erhvervs- og turismeaktører – og med Aarhusianerne i almindelighed. Tænk engang, at vi har muligheden for at udvikle så stort et område til et sammenhængende netværk af moderne sportsfaciliteter, venues, parker, naturlommer, klatreparker – og naturligvis et smukt og banebrydende stadion, siger Trine Ribergaard Skammelsen.

Højdepunkter fra tidsplanen det næste år frem:

Kongelundsprojektet er forankret i et projektsekretariat under en politisk styregruppe bestående af:


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligudvikling i Jylland

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i København frem til 2030

Den nye Planlov KURSUS