Frederiksberg Kommune forhandler med Region Hovedstaden om køb af Frederiksberg Hospital, og nu skal kommunens vision for bygningerne omsættes til udviklingsplan.

Frederiksberg Kommune er i forhandlinger med Region Hovedstaden om køb af Frederiksberg Hospital, og det forventes, at der kan forelægges et udkast til en købsaftale i løbet af foråret 2021. Det fremgår af et referat fra et møde i By- og Miljøudvalget.

Hospitalsfunktioner flytter ud af Frederiksberg Hospital i slutningen af 2025, og kommunen har allerede udarbejdet en fælles vision for, hvad et helt nyt bykvarter på den 106.000 kvm store grund kan give til Frederiksberg.

CITY og VESTERBRO i Københavns store projekter. Konferencen afholdes den 21. april 2021.

"Næste skridt er nu at omsætte visionen til en udviklingsplan og der foregår lige nu et forberende arbejde ift. at igangsætte et udbud af udviklingsplanen i form af et parallelopdrag", fremgår det af referatet.

Tidligere har politikerne i Fredriksberg Kommunen besluttet, at der hospitalsgrunden skal rumme 25 procent boliger, som er enten almene boliger, andre boligudvikleres koncepter for billige boligtyper eller alternative boligformer, som fremmer fællesskab eller nye billige måder at bo på.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligudvikling i Jylland

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Fremtidens betonbyggeri

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.