Inden for kort tid har Colliers International på vegne af lokale investorer udlejet lokaler til 3 detailhandlere. Den ene er kendt i byen, det er Damkjær Sko. De øvrige 2 er kæderne Normal og EventyrSport, der begge for første gang etablerer sig i Esbjerg.

Normal-kæden har gået sin sejrsgang over hele landet og nu er turen kommet til Kongensgade i Esbjerg, en beliggenhed også EventyrSport har set sig lun på. Normal har allerede indtaget lokalerne og EventyrSport ventes at åbne i løbet af december.

I Esbjerg by har detailhandlerne været spændte på, hvordan det ville påvirke butikkerne på gågaden, efter det blev vedtaget at etablere Broen Shopping, et indkøbscenter med 70 butikker i umiddelbar forlængelse af gågaden. Shoppingcentre har en stor tiltrækningskraft og det kan i værste fald medføre tomme butikslokaler andre steder i byen. Det har imidlertid ikke været tilfældet i Esbjerg, snarere tværtimod.

NB! Jylland: Erhvervslejelovens nye udvikling. Seminaret afholdes d. 1. februar 2017.

- Vi oplever en stor søgning mod strøget i Esbjerg og de lokaler, vi har lejet ud, har vi formået at udleje til en betragteligt højere pris end den markedsleje, vi har set i 2. kvartal, siger Annette Bay, erhvervsmægler hos Colliers International i Vejle.

- For 2 af lejemålene er det gået ekstremt hurtigt med at finde lejere, hvilket betyder at udlejer har fået minimeret tomgangen. Det 3. lejemål tog lidt længere tid at udleje, men det skyldtes ikke mangel på lejere, faktisk takkede udlejer nej til flere tilbud for at få den helt rigtige lejer ind, tilføjer hun.

Hemmeligheden bag den hurtige udlejning er ifølge mægleren, at Colliers har stærke retail-teams med lokal viden, som kombineres med national viden om kæder.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den nye Planlov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne