Regeringen vil fremsætte lovforslag, der giver kommunerne ansvaret for at stille isolationsfaciliteter til rådighed ved at leje af hoteller og feriecentre.

Regeringen har i dag fremlagt den nationale teststrategi for håndtering af coronavirus i Danmark. Strategien gælder for det kommende kvartal og omhandler test af personer både med og uden symptomer på coronavirus. Derudover opretter regeringen en ny styrelse, som skal sikre forsyning, logistik og kritisk infrastruktur under kriser. Endeligt vil regeringen sikre bedre muligheder for isolation.

- Det er vigtigt, at man isolerer sig, hvis man er smittet med coronavirus. På den måde undgår man at smitte sin familie og omgangskreds og sprede virus til andre. Så hvis man er smittet med coronavirus og ikke har mulighed for at isolere sig fra sin familie i egen bolig, så vil vi nu tilbyde hjælp til selvisolation uden for hjemmet, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S).

Regeringen vil derfor snarest muligt fremsætte lovforslag, der gør det muligt at give kommunerne ansvaret for at stille isolationsfaciliteter til rådighed i forbindelse med corona-epidemien for eksempel form af leje af hoteller, feriecentre eller lignende.

Oprettelsen af frivillige isolationsfaciliteter skal medvirke til at hindre smittespredning og beskytte særlige risikogrupper som eksempelvis ældre eller kronisk syge. Tilbuddet er frivilligt for borgeren og er målrettet personer, der ikke har mulighed for at isolere sig i egen bolig. Eksempelvis smittede personer i familier, der bor meget tæt og ikke kan reservere et værelse i husstanden til den smittede person.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS