Planen var at nedlægge § 14-forbud mod etablering af 39 boliger på 3.990 kvm ved udvikling af fabriksejendom, der er kendt fra tv-serie. Men det er ikke juridisk muligt.

Ifølge Frederiksberg Kommune besluttede et flertal i Klima-, Plan- og Boligudvalget den 22. august 2022, at der ikke skulle meddeles byggetilladelse til etablering af 39 familieboliger på mellem 78 og 139 kvm ved udvikling af fabriksejendommen Bernhard Bangs Alle 25-33, der er kendt som fabrikken Bella Radio fra den danske dramaserie ”Krøniken”.

I stedet skulle nedlægges et § 14-forbud med projektet, så der hurtigst muligt kunne blive udarbejdet et lokalplanforslag for projektet, hvor der stilles krav om 25 procent almene boliger.

Sådan udvikles fredede boliger og erhverv. Kurset afholdes den 29. september 2022.

Ejendommene ejes af Vision Ejendomme, og tilbage i august 2021 havde Frederiksberg Kommune oplyst, at projektet kunne gennemføres uden udarbejdelse af en lokalplan. Og Kromann Reumert mener da heller ikke, at kommunen nu kan nedlægge et § 14-forbud med projektet på grund af urimelig lang sagsbehandlingstid.

"Det er vores vurdering, at Frederiksberg Kommune ikke retmæssigt og indenfor planlovens rammer vil kunne gennemføre udvalgets beslutning, idet Frederiksberg Kommunes adgang til at nedlægge et § 14-forbud mod byggeprojektet er bortfaldet som følge af sagens forløb og behandlingstid, og at udvalgets beslutning dermed er ulovlig og ugyldig", skriver advokaterne på vegne af Vision Ejendomme i et brev til Klima-, Plan- og Boligudvalget.

Frederiksberg - projekter for 6 milliarder. Konferencen afholdes den 6. oktober 2022.

Kromann Reumert henviser ifølge Frederiksberg Kommune til en afgørelse fra Planklagenævnet af 14. juni 2021, hvor Planklagenævnet finder, at en kommunes undersøgelses- og overvejelsestid på 9 måneder oversteg det rimelige, hvorfor kommunens adgang til at nedlægge et § 14-forbud var bortfaldet.

Klima-, Plan- og Boligudvalget skal behandle sagen den 26. september 2022, og her indstiller forvaltningen i kommunen, at der meddeles byggetilladelse til projektet.

Ifølge Vision Ejendomme omfatter ejendommene i alt 8.357 kvm erhverv og 1.905 kvm byggeretter. Byggeprojektet omhandler om- og tilbygning af Bernhard Bangs Allé 33 til boligbebyggelse i 4 etager, opførelse af en ny boligbebyggelse Bernhard Bangs Allé 31B langs metrolinjen også i 4 etager, istandsættelse af erhvervsbygningen Bernhard Bangs Allé 25-29 og etablering af parkeringskælder

 


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Ny udbudslov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS