Der kommer ikke et Borgernes Hus på Stationspladsen ved Solrød Center. Det ligger helt fast, efter at et enigt byråd har besluttet at sætte en stopper for projektet.

Byrådet i Solrød har valgt at lægge planerne om et Borgernes Hus på hylden. I stedet vendes blikket mod det nuværende Solrød Rådhus, som trænger til en opgradering. Der er nemlig en række udfordringer ved rådhuset både i forhold til betjeningen af borgerne og som arbejdsplads.

En analyse har peget på, at det nuværende rådhus er umoderne og eksempelvis mangler lokaler både til møder med borgerne og til intern brug, ligesom medarbejderne sidder alt for tæt på de enkelte etager. Derfor har byrådet besluttet at sætte 3 millioner kr. af til at sætte gang i en nødvendig udvikling af rådhuset.

- Nu hvor vi skrinlægger tankerne om et nyt rådhus på Stationspladsen, kan vi så småt begynde at se fremad – både i forhold til, hvad der skal ske med det eksisterende rådhus, og hvad vi i stedet kan bruge stationspladsen til. Løsningen som nu igangsættes, synes jeg er pragmatisk. Vi tager nemlig fat i nogle af de vigtigste problemstillinger, som vi har på det eksisterende rådhus. Samtidig igangsætter vi en række pilotprojekter på rådhuset og får udarbejdet tilstandsrapporter på de bygninger, som med fordel kan indgå i den samlede ejendoms-kabale. For selvom der ikke bygges et nyt rådhus, skal vi selvfølgelig sikre, at vores medarbejdere har nogle anstændige arbejdsforhold, siger borgmester Emil Blücher.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. Kurset afholdes den 29. november 2022.

Som en del af renoveringen og moderniseringen af det nuværende rådhus bliver de øvrige kommunale bygninger nær Solrød Center og de afdelinger, der har relation til rådhusets funktioner, også tænkt ind i ”rådhus-kabalen”. Der bliver kigget på behovet for at bygge til, og samtidig bliver der arbejdet med, hvordan det akutte pladsbehov kan løses eksempelvis ved at sætte en mødepavillon op. Der bliver også sat gang i mindre pilotprojekter, som skal afprøve nye måder at arbejde på og holde møder på.

Resultatet af de forskellige analyser og pilotprojekter skal efter planen resultere i, at byrådet til efteråret kan tage stilling til det videre arbejde med at renovere, modernisere og eventuelt bygge til det nuværende rådhus.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter