Politikerne i kommunalbestyrelsen i Lyngby-Taarbæk Kommune vil ikke være med til den udstykning af Raadvad, der er en betingelse for at salget af ejendommen kan gennemføres.

I oktober 2019 kunne Freja Ejendomme melde ud, at erhvervsdelen i Raadvad, som ligger midt i Jægersborg Skovdistrikt på tværs af kommunerne Lyngby-Taarbæk og Rudersdal, var solgt. Ifølge SN.dk ser kommunalbestyrelsen i Lyngby-Taarbæk dog ud til at sætte en stopper for salget.

- Der er ikke mange mennesker i Danmark, som ikke har haft en Raadvad-kniv i hånden, og vi har en pligtelse til at sige, at dette stykke Danmarkshistorie lever videre. Knivfabrikken findes ikke mere, men det er jo ikke nogen tilfældighed, at håndværket lever videre netop i Raadvad. Det skal vi værne om, siger formand for byplanudvalget, Simon Pihl Sørensen (S), til SN.dk.

Udstykning af ejendom Kurset afholdes d. 23. april 2020.

Køber i det betingede salg er SAP9 Group ved Ulrik Theophil Jørgensen. Salget er dog betinget af at den 4.000 kvm store ejendom udstykkes til et erhvervsareal på 3.700 kvm. Ejendommen var til salg med et prisskilt på 22 millioner kr.

Raadvad består af flere bygninger, hvoraf de ældste kan dateres tilbage til 1600-tallet. Udover erhvervsdelen ligger der også Raadvad Kro samt de gamle boliger, som husede fabrikkens ansatte.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.