For knap 14 millioner kr. vil Kolding Kommune bygge et nyt kulturhus, hvor blandt andet Vamdrup Bibliotek skal have til huse. Dermed bliver den gamle bibliotektsbygning fra 1866 til overs.

Kolding Kommune vil omdanne Vamdrup Kino til kulturhus, hvor blandt andet Vamdrup Bibliotek skal have til huse. I dag er Vamdrup Bibliotek placeret i en kommunalt ejet ejendom på Jernbanegade 1, og den vil derfor blive sat til salg, skriver JyskeVestkysten.

Beslutningen er truffet i Kulturudvalget, og ifølge JyskeVestkysten har udvalgets formand, Jesper Elkjær (SF), ikke noget bud på, hvad ejendommen Jernbanegade 1 kan indbringe på boligmarkedet.

- Det er en unik ejendom og en unik beliggenhed, men samtidig bliver det jo et salg med visse klausuler, siger han til JyskeVestkysten.

Kolding: Store projekter. Konferencen afholdes den 23. september 2021.

Strategisk Væksts vurdering af ejendommens kontantværdi er ifølge Kolding Kommune 1,4 millioner kr.

Bygningen fra 1866 er udpeget bevaringsværdig, og den er omfattet af en lokalplan, der dækker området Jernbanegade/Nørregade/Villagade.

I henhold til lokalplanen må bebyggelsens stueetage kun må anvendes til butiksformål, restaurations- og cafevirksomhed samt offentlige formål. De øvrige etager må kun anvendes til bolig og offentlig og privat service såsom kontorer, klinikker og lignende. Bebyggelse må derfor ikke nedrives, ombygges eller på anden måde ændres uden Byrådets tilladelse.

Syd- og Sønderjyllands Politi har et kontor til rådighed for lokalpolitiet i Vamdrup, og ved et salg af bygningen, skal denne aftale opsiges.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i Jylland

Boligudvikling i København frem til 2030

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter