Lokal udvikler har projekt med 150 boliger på tegnebrættet på en del af det 450.000 kvm store område, hvor der bliver plads til 530 boliger og 1.600 kvm butikker.

Ifølge JyskeVestkysten sender Kolding Kommune nu lokalplanen for et 450.000 kvm stort areal øst for Vonsild og over mod Dalby Møllebæk i offentlig høring.

Området er i dag landbrugsjord og rummer 2 store, gamle gårde, Padholm og Povlinesminde. Med lokalplan skal området overføres til byzone, så der kan opføres 530 boliger i op til 2 etager.

- Vi kan mærke en stor efterspørgsel i området både fra mennesker, som ønsker at flytte til, og fra lokale, der gerne vil blive i området i en mindre bolig. Jeg er sikker på, at det bliver attraktivt, siger formand for plan-, bolig- og miljøudvalget, Birgitte Kragh (V), til JyskeVestkysten.

Etablering af den nye bydel forventes at ske i samarbejde mellem Kolding Kommune og private aktører.

Jylland: FINANSIERING af ejendomsprojekter. Kurset afholdes den 10. november 2020.

Området ejes dels af Kolding Kommune, dels af private lodsejere. Blandt de private ejere er ejendomsudvikler Pierre Legarth, der vil bygge 150 boliger, i området, når lokalplanen er endeligt vedtaget, skriver JyskeVestkysten.

Det største areal i lokalplanen udlægges til parcelhuse og rækkehuse med tilhørende fælleshuse. Der er i planlægningen fokus på at skabe mulighed for forskellige boligtyper og varierede grundstørrelser.

Som alternativ for boliger på et centralt beliggende areal giver lokalplanen mulighed for etablering af en daginstitution. Der forventes, at byudviklingen i Vonsild vil skabe behov for en ny daginstitution, men der er ikke afsat budgetmidler til byggeriet.

Lokalplanen giver desuden mulighed for etablering af butikker med dagligvarer med et samlet etageareal på 1.600 kvm. Den enkelte butik må dog højst have et etageareal på 1.200 kvm.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligudvikling i Jylland

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND