Nu udbyder Køge Kommune byggeretten til et hostel på Køge Marina. Som en del af samme udbud sættes Køge Kommunes nuværende vandrehjem også til salg.

Køge Kommune udbyder nu muligheden for at etablere et hostel på Køge Marina. Rammerne for bebyggelse vil give mulighed for at opføre et hostel med plads til 200-400 sengepladser og mødefaciliteter op til 150 personer. Lokalplanprocessen er opstartet og udarbejdes i dialog med køber.

- Placeringen på Køge Marina er en absolut perle. Det giver rigtig god mening at få bygget et hostel her, med havet i baghaven og med alle de aktiviteter, som marinaen byder på. Og så er man i cykelafstand af Køge bymidte, med alle muligheder, det giver. Jeg ser frem til at følge arbejdet med at få etableret et hostel på Køge Marina, siger borgmester Marie Stærke.

- Et hostel på Køge Marina er prikken over i'et i et område, som er skabt til ferie og fornøjelser. Med dette udbud åbner Køge Kommune en dør ind til endnu mere fokus på turisme og det store potentiale, som findes her, siger Bent Sten Andersen, formand for Køge Kommunes Marinaudvalg.

Der er startet en proces op for lokalplanen, og denne udarbejdes sammen med køber.

Alternative hotelprojekter og nye hotelkoncepter. Konferencen afholdes d. 18. november 2020.

Salg af nuværende vandrehjem
Køge Kommune driver i dag et vandrehjem i en anden del af Køge, nemlig på Vamdrupvej 1, tæt på skøn natur og få kilometer fra S-togslinjen. I forbindelse med udbuddet af et hostel på Køge Marina, sættes Køge Vandrehjem til salg, som en del af samme udbud.

Ejendommen huser i dag Køge Vandrerhjem, og grunden er 14.698 kvm. En lokalplan med mulighed for opførsel af rækkehusbebyggelse på 28 boliger i 2 etager, med en bebyggelsesprocent på cirka 20, vil blive udarbejdet i samarbejde med køber.

Køber af vandrehjemmet på Vamdrupvej får mulighed for at byde ind på driften af vandrehjemmet, som skal fortsætte, indtil der er etableret et nyt hostel på Køge Marina. Der udarbejdes efterfølgende ny lokalplan for området sammen med køber.

Læs mere om de 2 udbud her.

 


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Logistik og industri - fart på nye muligheder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS