I 75 kommuner har boligkøberne fået en større villa i 2021. Danskernes huskøb er vokset i størrelse i coronatiden – vi efterspørger mere plads efter flere coronanedlukninger. Ejendomsmæglere har tydeligt mærket, at mange købere sukker efter mere plads.

Mere plads i hverdagen… til parforhold, børn, kæledyr, hobbies, hjemmearbejde osv. Køberne efterspørger i højere grad de store huse. Vi har bredt os over flere kvadratmeter villa de seneste år, og coronatiden har lagt ekstra plads til boligkøbet, viser en opgørelse fra Home på basis af tal fra Boligsiden.

Faktisk er de solgte villaer 'vokset' i hele 75 af landets kommuner, viser salgstallene for 2021 sammenlignet med 2019, altså inden corona.

- Vores ejendomsmæglere har tydeligt mærket, at mange købere sukker efter mere plads. Mange har gjort noget ved planerne i coronatiden og købt hus – og altså oftere et af de store huse, siger Michael Dalsager, der er talsperson og senior kommunikationskonsulent i Home.

At corona har skubbet til boligplanerne og rykket til boligprioriteterne, er tidligere bekræftet i en spørgeundersøgelse fra YouGov for Home. Her sagde flere, at de i højere grad end tidligere nu søger efter en bolig med mere plads og en have.

Andelen af solgte husene under 140 kvm. er faldet støt de seneste år, mens andelen af huse over 180 kvm. er vokset.

Tallene, som Home har analyseret, viser, at villakøbet i 2021 har haft mest vokseværk på Samsø, i Hørsholm og Nyborg kommuner.

På Samsø er husene solgt i 2021 hele 26 kvm. større end i 2019. I Hørsholm er de nye købere over 18 kvm. mere og i Nyborg 15 kvm.

- Det svarer som eksempel til to værelser, en lille stue, eller et aktivitets- eller hobbyrum. I 17 kommuner har boligkøberne erhvervet sig mindst 10 kvm. mere, og det rækker til et godt værelse, siger Michael Dalsager.

Her kan du se størrelsen på villakøbet i alle landets kommuner – sorteret efter hvor husene er vokset mest i størrelse (i kvm.)

 

 

 


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den nye Planlov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ny udbudslov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND