København var blandt vinderne, da C40 Cities Award den 6. december 2017 blev uddelt i Chicago med overværelse af USA’s tidligere præsident, Barack Obama. Københavns Kommune modtager klimaprisen for sit omfattende arbejde med strategisk energiovervågning, energistyring og energirenovering i kommunens ejendomme.

Københavns Kommune er blevet hædret med en C40 Award for sit arbejde med at overvåge energiforbruget i sine ejendomme.

- København skal gå forrest med grønne løsninger, som inspirerer andre storbyer. Derfor er jeg virkeligt stolt over, at København nu for 3. gang vinder C40s prestigefyldte klimapris – denne gang for vores indsats med at gøre vores bygninger mere energieffektive og klimavenlige. Det er stort, siger overborgmester Frank Jensen.

NB! Bygningsreglement 2018 - BR18. Kurset afholdes d. 18. februar 2018.

København vinder klimaprisen, fordi den danske hovedstad er den første by i verden, som har et centralt energiovervågningssystem, der monitorerer og optimerer energiforbruget i kommunens bygninger.

Københavns Ejendomme & Indkøb har installeret overvågningssystemet på kommunens ejendomme. Med systemet kan kommunen aflæse forbruget af el, vand og varme på timebasis og løbende justere og forbedre energiforbruget i bygningerne.

Energioptimering af bygningerne er del af kommunens samlede indsats for at nå målet om, at København skal være verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025.

NB! Certificering - nye krav i Byggeloven. Kurset afholdes d. 17. januar 2018.

København vandt sammen med værtsbyen Chicago C40 prisen i kategorien for energieffektivitet og ren energi. De vandt foran de 4 øvrige finalister i kategorien; Austin, Knoxville, Vancouver og den kinesiske storby Qingdao.

C40 Awards er blevet uddelt siden 2013. København har vundet 2 gange før - i 2013 for sin klimaplan for et CO2-neutralt København i 2025 og i 2016 for sin skybrudsplan.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.