Kortere sagsbehandlingstid, udvikling af nye erhvervsbydele, hjælp til international arbejdskraft og jobformidling med virksomheder i fokus. Det er nogle af de i alt 73 konkrete erhvervsindsatser, som Københavns Kommune nu samler i en omfattende handleplan for byens erhvervs- og vækstpolitik for 2017-18. Der er tidligere lavet handleplaner i 2015 og 2016.

Københavns Kommune vedtager en omfattende handleplan for sine erhvervsindsatser. Handleplanen omfatter blandt andet udvikling af nye erhvervsbydele.

- København skal være en endnu mere attraktiv by at drive virksomhed i, så vi får mere vækst og nye arbejdspladser i København og hele Greater Copenhagen. De mange erhvervsindsatser i handleplanen skal skabe gode rammer for erhvervslivet og styrke servicen for virksomhederne, siger overborgmester Frank Jensen.

Forvaltningerne i Københavns Kommune samarbejder på tværs om erhvervs- og vækstpolitikken for at sikre, at virksomhederne får en god service i alle kontakter med kommunen.

NB! Kontorbyggeriets udvikling 2017-2027. Konferencen afholdes d. 2. november 2017.

- Internationalt har København en meget høj miljøprofil på grund af vores store fokus på at skabe en grøn trafikafvikling, nedbringe udledningen af CO2 og skabe renere luft. Mange af de københavnske løsninger er udviklet i samarbejde med private virksomheder. De kommende år skal vi blive bedre til at understøtte virksomhedernes muligheder for at eksportere disse løsninger til udlandet, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell.

Med handleplan for erhvervs- og vækstpolitikken prioriterer Københavns Kommune at skabe gode rammer for virksomhederne blandt andet ved at styrke infrastrukturen, nedbringelse af sagsbehandlingstider samt matche virksomhedernes behov for kvalificeret arbejdskraft med ledige københavnere. Dertil kommer en række indsatser inden for turisme og virksomhedsklynger, der skal sikre, at København klarer sig godt i den internationale konkurrence mellem storbyer om tiltrækning af virksomheder, talenter, turister og investeringer.

- Vi gør meget for erhvervslivet i København, men vi er ikke i mål endnu. Vores mål er, at flere virksomheder kommer, vækster og skaber job i København. Det kræver en stærk service. Virksomhederne skal have den hjælp og rådgivning, som de har brug for på alle planer og på tværs af kommunens forvaltninger, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev, der er glad for den nye strategi.

NB! Rådgivers honorering og erstatningsansvar. KURSUS. Afholdes d. 1. november 2017.

Erhvervs- og vækstpolitikken sætter en række konkrete mål op, som kommunen vil måle sin indsats på. Eksempelvis skal der skabes 20.000 nye private arbejdspladser frem mod 2020, og der skal etableres og fastholdes 4.000 job i udenlandske virksomheder inden 2018.

- Arbejdspladser er altafgørende for at skabe det gode liv i København. Jeg er særligt glad for at være med til at skabe en levende by, hvor turisme og kreative erhverv er med til at gøre København attraktiv for turister, virksomheder og københavnerne selv, siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen.

Københavns Erhvervsråd har bidraget til handleplanen, som også har været i høring, hvor flere virksomheder, universiteter og faglige organisationer har givet input. Handleplan 2017-2018 for erhvervs- og vækstpolitikken blev vedtaget Københavns Kommunes Økonomiudvalget den 18. april 2017.

NB! Byudvikling syd for København til Køge og Vestegnen. Konferencen afholdes d. 20. juni 2017.

I 2015 vedtog Borgerrepræsentationen en samlet Erhvervs- og vækstpolitik 2015-2020 for Københavns Kommune. Politikken udmøntes gennem konkrete handleplaner for erhvervs- og vækstindsatserne i kommunen.

De mange erhvervsindsatser i Københavns Kommune skal støtte samarbejdet i Greater Copenhagen, der på tværs af 79 kommuner og tre regioner i Østdanmark og Sydsverige arbejder på at tiltrække virksomheder, investeringer og talent til hele regionen.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Stormflodssikring af by- og landområder

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS