Politikerne i Teknik- og Miljøudvalget har afsat 2,4 millioner kr. til yderligere 5 medarbejdere, der skal kontrollere om vilkårene i tilladelserne til udeserveringer, arrangementer, cykeltaxaer og mobilt gadesalg bliver overholdt.

Teknik- og Miljøudvalget styrker kontrollen med arrangementer, cykeltaxaer og mobilt gadesalg. Samtidig skal de ekstra penge sikre, at støjenheden, der behandler klager over støj fra barer og restaurationer, bliver i stand til at føre et mere opsøgende tilsyn og behandle det stigende antal klager på området.

- Københavnerne er glade for, at vi har skabt et godt byliv med mange og varierede tilbud. Det skal vi holde fast i. Men vi skal også lytte til signalet fra beboerne i de bydele, hvor festen har taget overhånd eller er ved at gøre det. Derfor skruer vi nu op for tilsynet med arrangementer, udeserveringer, mobilt gadesalg og cykeltaxaer, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell.

NB! Butikkens udvikling 2017-2027. Konferencen afholdes d. 25. april 2017.

Efter ønske fra et bredt flertal i Borgerrepræsentation har Teknik- og Miljøforvaltningen i samarbejde med Kultur- og Fritidsforvaltningen, der har ansvaret for at udstede alkoholbevillinger, også taget hul på arbejdet med at lave en plan for, hvordan man med et styrket samarbejde på tværs af forvaltningerne og med inddragelse af politiet, lokaludvalg og andre interessenter kan reducere generne fra nattelivet. Denne plan ventes at ligge klar til foråret.

Beboerne i Indre By efterspørger også en bedre spredning af byens mange arrangementer og events. De senere år er antallet af arrangementer i bydele som Nørrebro, Vesterbro og Østerbro steget en smule. Og helt nye tal viser nu, at antallet af arrangementer i Indre By i 2016 falder til 1.285 tilladelser mod 1.437 tilladelser i 2015, hvilket er et fald på godt 20 procent. Der er dog stadig en tendens til, at arrangørerne helst vil afholde de store arrangementer med mange gener i Indre By.

NB! Erhvervslejeloven og butikker. Seminaret afholdes d. 21. juni 2017.

For at sikre en bedre spredning af arrangementerne har Teknik- og Miljøudvalget allerede besluttet, at arrangementer afholdt i andre bydele har større sandsynlighed for at få økonomisk støtte fra den såkaldte arrangementspulje. Senere på året skal Teknik- og Miljøudvalget behandle et forslag om nye retningslinjer, der vil sætte et loft over antallet af koncerter, der kan finde sted på byens mest benyttede pladser.

I perioden fra den 31. marts 2014 og frem til den 29. april 2016 har forvaltningen registreret 1.090 klager over restaurationer. Klagerne er registreret i systemet Støjweb. I perioden fra den 23. maj 2016 og frem til den 23. november 2016 blev der i det såkaldte CRM-system registreret 692 henvendelser vedrørende klager over restaurationer.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS