De næste par år bliver der opført 56 bofællesskabspladser, der erstatter 56 nedslidte boliger. Derudover renoveres 37 bofællesskabspladser.

De 56 bofællesskabspladser skal erstatte 56 nuværende boliger, der er nedslidte, utidssvarende og dyre i drift. Når de nye boliger er klar, vil beboerne have eget bad og toilet og ikke mindst flere kvm under fødderne.

Opførelsen af de 56 bofællesskabspladser kommer til at ske løbende de næste par år og kommer blandt andet til at ligge i Nordhavnen, på Nansensgade og på Lersø Park Allé. Der er afsat i alt 66,1 millioner kr. til de 56 nye bofællesskabspladser, som efter planen skal tages i brug i løbet af 2018 og 2019.

25 ud af de 56 bofællesskabspladser opføres som ungdomsboliger. Boligerne bliver en del af i alt 164 almene ungdomsboliger på Lersø Park Allé. Størstedelen af de disse boliger er til unge studerende, men 25 af boligerne er tiltænkt unge sindslidende.

NB! Almene boliger til 16 milliarder i København - udvikling og byggeri. Afholdes d. 30. januar 2018.

- Det er meget positivt, at unge med ondt i sindet får mulighed for at få tildelt boliger sammen med unge, der ikke er psykisk sårbare. Det er bare ét skridt i den rigtige retning, så de unge sindslidende bliver ved med at være en aktiv del af samfundet på lige fod med alle andre, siger socialborgmester Jesper Christensen.

Ud over de kommende 56 nyopførte pladser, ønsker Socialudvalget også at bruge 3,4 millioner kr. til renovering af 37 eksisterende bofællesskabspladser. Med en sådan renovering vil boligerne blive betydeligt forbedret, ligesom det vil være med til at sikre boligerne en længere levetid.

Renoveringerne vil i høj grad komme beboerne til gode i det daglige, da de eksempelvis vil indebære fugtsikring af vægge, udskiftning af vandrør, men også mere synlige tiltag såsom udskiftning af fælleskøkken, maling af vægge og lakering af gulve.

Det forventes på nuværende tidspunkt, at renoveringen starter i løbet af 2018.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i København frem til 2030

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ungdomsboliger på et modent marked

Den nye Planlov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND