For 5. gang kårer det internationale magasin Monocle København som ”Most livable city”.

Livsstilsmagasinet Monocle kårer hvert år de 25 bedste byer at bo og leve i, og København er endnu engang på 1. pladsen.

- Jeg er en stolt københavner og overborgmester i dag. Kåringen er et kæmpe skulderklap til København, som endnu engang får den flotte hæder af at være verdens bedste by at bo og leve i. Det er en anerkendelse af københavnerne og vores fantastiske by. Vores kollektive trafik, den stærke cykelkultur, kulturliv, erhvervsliv, klimafokus og vores gastronomiscene. Jeg kunne blive ved. Der er så mange grunde til, at mange af os har det sådan, at vi ikke kan drømme om at bo et andet sted end i København, siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S)

Udover København, ligger Zürich og Lissabon i top 3, mens Stockholm ligger nummer 5, og Oslo ligger nummer 23. København tager 1. pladsen under overskriften ”the best and getting better”.

Udvikling af nedslidte ejendomme og konvertering til nye formål. Konferencen afholdes den 4. oktober 2022.

- Vi skal nyde nuet, anerkendelsen og alt det gode, som fremgangen har medført i vores dagligdag. Men vi skal samtidig se frem og udvikle vores by. Så København aldrig står stille. For mig er det et mål at gøre Københavns udvikling til et fælles anliggende for alle københavnere. Borgerinddragelse og dialog er nøglen til det København, som så mange drømmer om at blive en del af. Vi skal udvikle byen sammen og gøre København til et endnu bedre sted at bo og leve i. Vi kan blive mere fælles, mere lige og mere grøn, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Monocle fremhæver i kåringen Københavns håndtering af coronakrisen, byens ”vibrerende” kulturliv og en ”booming” økonomi. Derudover høster København roser for byens sikkerhed, gode offentlige transport og velfungerende velfærdssystem. Og som noget nyt har Monocle i år også fokus på byernes klimaindsatser og fremhæver Københavns ambitiøse mål om at være en CO2-neutral hovedstad.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ungdomsboliger på et modent marked

Aalborgs massive udviklingsprojekter