Folketinget har besluttet at affrede Lærkesletten, hvor der skal bygges 2.000 boliger, Stejlepladsen, hvor der skal bygges 550 boliger samt et område ved Selinevej, hvor der skal opføres 81.000 kvm erhverv.

Ifølge TV 2 Lorry har Folketinget besluttet at affrede 3 områder i København som erstatning for det areal, hvor Ørestad Fælled Kvarter skulle have være opført.

- Det giver os så en sammenstykning af byggefelter, der i dag giver de 1,3 millarder kr., som vi har brug for for at kunne finansiere metrobyggeriet, siger borgmester i Københavns Kommune, Frank Jensen til TV 2 Lorry.

NB! Seniorboliger og seniorkollektiver - idéer, udvikling og byggeri. Kurset afholdes d. 8. oktober 2019.

På  Lærkesletten i den sydvestligste del af Amager Fælled ligger i dag et vandrehjem, men i fremtiden er planerne, at der skal opføres omkring 2.000 boliger. Ved Selinevej nær motorvejen på Kalvebod Fælled skal der opføres 81.000 kvm erhverv, samtidig med at der også bygningsfortættes i Ørestad. Det sidste sted, som også er det sted, der har mødt størst modstand, er ved det grønne åndehul Stejlepladsen i Københavns Sydhavn, hvor der nu skal opføres 550 boliger.

Beslutningen modtages ikke med stor glæde hos Danmarks Naurfredningsforening.

  - Som naturorganisation finder vi det fuldstændigt uacceptabelt. Det er et opgør med mere end 100 års fredningstradition, at Folketinget nu begynder at sælge ud af vores fredede natur udelukkende med det formål at sikre profit til kommunen, udtaler præsident i den grønne medlemsorganisation Maria Reumert Gjerding.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligudvikling i København frem til 2030