Ringsted Torv er blevet omdannet for 44 millioner kr. med henblik på at gøre det mere behageligt og attraktivt at opholde sig på Torvet. Torvet er i samme ombæring blevet klimasikret, og der er lavet ny kloakering omkring Torvet og Nørregade. Nu er det klar til åbning.

Torvet i Ringsted er blevet omdannet, så det kan trække mere liv til bymidten til gavn for byens butikker. Torvet er samtidig blevet klimasikret, så regnvand fra bygningernes tage opsamles og ledes gennem åbne kanaler ned til et bassin i Klosterlunden, hvor det bliver ledt væk. Det skal gøre Torvet i stand til at håndtere ekstreme regnvejrshændelser.  Den nye torv åbner fredag den 25. maj 2018.

- Det er rigtig dejligt, at vi nu kan åbne Torvet og byde velkommen til Ringsteds nye samlingspunkt. Allerede inden Torvet er helt færdigt, har vi kunnet mærke en stor interesse for Torvet fra nye butikker. Jeg er sikker på, at det nye torv kan blive et mødested for mange menneskers tur til Ringsted midtby, og det vil være livligt omdrejningspunkt for hele byen både til hverdag og ved festlige lejligheder, siger borgmester i Ringsted Henrik Hvidesten.

NB! Ringsted investerer 12 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 4. oktober 2018.

Ringsteds nye torv er lavet i et samarbejde mellem Ringsted Kommune og Ringsted Forsyning samt Realdania.

- Torvet er et godt eksempel på, hvordan Ringsted Forsyning arbejder med vand. På det nye torv har regnvand en rekreativ funktion, mens vi sender vandet tilbage til den naturlige cyklus, når det udledes i Ringsted Å. Samtidig opbevares regnvandet ved store mængder nedbør i kanaler og bassiner blandet andet på Torvet og i Klosterlunden, så det ikke overbelaster vores kloakker eller skaber oversvømmelser, siger Janne Hansen, direktør for Ringsted Forsyning.

Omdannelsen af torvet er designet af Gehl Architects, 1:1 landskab og Orbicon, mens Rambøll har været totalrådgiver og udarbejdet hovedprojekteringen. OKNygaard har stået for anlægget af 2. etape i Klosterlunden, mens Zacho-Lind har stået for 2. etape af projektet - arbejdet med omdannelse og klimatilpasning af Ringsted Torv. Arbejdet startede i marts 2017.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ny udbudslov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Stormflodssikring af by- og landområder