Randers Kommune er ved at indgå aftale med et kinesisk selskab, der vil bygge en ny bydel i en større kinesisk by. Den nye bydel skal være en tro kopi af Randers Midtby.

Ifølge Århus Stiftstidende har kinsere føre lavet bydele efter engelsk og italiensk inspiration, og kineserne har også bygget en kopi af den østrigske landsby Hallstatt, der er på Unescos liste over bevaringsværdige steder. Nu er turen så kommet til Randers.

Planen indgår som del af et omfattende projekt, hvor større byer i Kina skal udvikle tematiserede seværdighedsområder, der kan udformes som oplevelsescentre, forlystelsesparker og hele bydele, der er opført som hel eller delvis kopi af andre byer i udlandet, skriver Århus Stiftstidende.

NB! Randers - de store projekter 2018-2028. Konferencen afholdes d. 7. november 2018.

- Jeg håber da også på, at centret vil blive en platform, hvor virksomheder fra Randers kan have showroom, siger Dennis Jensen, der er erhvervs- og udviklingschef i Randers Kommune, til Århus Stiftstidende.

Randers Kommune er på vej til at underskrive en samarbejdsaftale med det kinesiske firma, "Andersen Paradise", som i år har åbnet forlystelsesparken "Shanghai Andersen Paradise". Forlystelsesparken har kostet 500 millioner kr. at bygge og er opført med inspiration og støtte fra Odense Kommune.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den nye Planlov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse