Køge vil få Danmarks højeste træhus, når Foreningen Fællesbyg Køge Kyst får opført sit 24 meter høje, bæredygtige byggefælleskab i træ, hvor beboerne selv får udstrakt indflydelse på de enkelte boliger. Hør mere på konferencen "Køge: De store projekter" den 28. marts 2019.

I Foreningen Fællesbyg Køge Kyst er 30 husstande er gået sammen om et projekt, der udover de enkelte boliger har en række fællesfaciliteter. Huset vil få en konstruktion med søjler og bjælker i træ, hvilket gør indretningen fleksibelt.

Trækonstruktionen gavner klimaet ved at lede mindre CO2-ud, og det giver også et betydeligt bedre indeklima, fordi materialerne kan ånde. Træ som byggemateriale er dermed til gavn for beboernes sundhed, og er samtidigt meget fleksibelt, fordi man nemt kan ændre på værelsesstrukturen. Kun trappetårnene i huset skal opføres i beton og etagedækkene med en kombination af træ og beton.

Hvordan kommer det nye byggeri til at se ud, hvordan er det at arbejde med træ som materiale, og er det noget, vi vil se mere af i fremtiden?

Hør mere på konferencen Køge: De store projekter den 28. marts 2019, hvor Kim Dalgaard, arkitekt fra Vandkunsten, er blandt oplægsholderne. Hele programmet for konferencen kan læses her.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i Jylland

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder